LIVING - novosti iz svijeta interijera
Naslovnica Interijeri Makeover kupaonica

U samo 5 koraka do kupaonice koja će biti hit i na Instagramu

Dizajnerski radijator, atraktivne slavine, neočekivani uzorak na pločicama i detalji u boji bit će vaši glavni saveznici
19. ožujka 2020. u 07:00 1 komentara 5327 prikaza
Foto: Vodotehnika

Instagram je danas jedan od glavnih izvora inspiracije u svijetu mode i uređenja interijera pa mnogi sve češće upravo na ovoj platformi traže ideje kako vizualno unaprijediti životni prostor. Kako je kupaonica mjesto u kojem mnogi započinju dan, osim funkcionalnosti važan je i estetski dojam prostorije.

Za one koji planiraju potpuno preurediti ili samo osvježiti prostor, Gordana Barun iz salona Vodotehnika donosi pet savjeta kako kreirati kupaonicu koje se ne bi posramili ni najpoznatiji Instagram-influenceri.

 | Autor : Vodotehnika Foto: Vodotehnika

1. MIJEŠALICE ZA POSEBAN PEČAT

Kupaonske su miješalice element koji kupaonici daje uistinu poseban pečat. Danas je ponuda bogatija nego ikada prije – od izuzetno modernih s LED svjetlima u raznim bojama pa sve do samostojećih i modela koji na fronti ostavljaju dojam slapa. Tu su i klasični primjerci s neočekivanim detaljima poput zlatnih ili smaragdnih premaza. Odabirom pravog modela koji će, osim funkcionalnosti zadovoljiti i estetsku notu, oduševit će se znatiželjnici s Instagram-profila.

 | Autor : Vodotehnika Foto: Vodotehnika

2. UPEČATLJIVI KERAMIČKI DETALJI

Pri odabiru zidnih i podnih obloga umjesto klasičnih jednobojnih modela preporučuje se kombinacija upečatljivih i atraktivnih uzoraka. Nakon dugotrajne dominacije mozaik-detalja, u posljednje vrijeme patchwork-pločice zauzimaju svoje mjesto i u mnogim luksuzno uređenim domovima. Također, raznovrsne teksture poput 3D pločica ili onih koje izgledom podsjećaju na tkaninu svakom će prostoru dati iznimnu notu osobnosti.

 | Autor : Vodotehnika Foto: Vodotehnika

3. NAMJEŠTAJ KAO NAJBITNIJI DETALJ

Pri odabiru kupaonskih ormarića važno je uzeti u obzir temu uređenja cijele kupaonice dok su za užurbana jutra u paru u ponudi modeli s dvostrukim umivaonikom. Namještaj čistih i jednostavnih linija s lakoćom će se uklopiti u moderne prostore te mu dati notu elegancije. Retro komadima kupaonici se najlakše daje karakter, a ovisno o odabiru detalja prevagnut će moderan ili tradicionalan stil.

 | Autor : Vodotehnika Foto: Vodotehnika

4. RADIJATORI KAO UMJETNIČKA DJELA

Već neko vrijeme dizajn grijaćih tijela odmiče se od standardnih linija i radijatori postaju prava umjetnička djela, važna za ukupan estetski dojam prostora. “Zaboravite na robusne oblike i jednolične tonove, radijatori su danas sve samo ne dosadni”, kaže Gordana Barun. Primjerice, pojedini mogu poslužiti kao polica za ručnike dok oni većih dimenzija postaju glavne estetske fokusne točke bilo koje prostorije doma. Uređenje kupaonice tako se podiže na potpuno novu razinu.

 | Autor : Vodotehnika Foto: Vodotehnika

5. NEUOBIČAJENI UPEČATLJIVI ELEMENTI

U kupaonicama većih dimenzija samostojeća kada je poželjna, a najbolji dokaz za to su brojne Instagram-fotografije influencera koje dokazuju popularnost ovakvog načina opuštanja. U praksi češće kupaonice manjih dimenzija zahtijevaju ugradnju tuš-kabine. S velikim staklenim vratima ili podlogom od prirodnog kamena bit će savršena kulisa za Instagram-fotografije. No, važno je znati da će tretiranje staklenih površina nanosom protiv kamenca oko njih biti puno manje briga, a na čišćenju će se uštedjeti vrijeme i novac.

 | Autor : Vodotehnika Foto: Vodotehnika

SAVJET PLUS

Pažljivim odabirom dekorativnih elemenata s lakoćom se osvježava svaka kupaonica. Primjerice, Instagram-touch može se dobiti zamjenom ogledala klasičnih linija modelom razigranog oblika. Ne zaboravite na zelenilo koje će kupaonici udahnuti život, a kao dekorativni element svakako je korisno dodati i nekoliko mirisnih svijeća koje će dati dozu topline ovoj važnoj prostoriji.

Mala škola uređenja Brza promjena u interijeru - injekcija sive i na zidovima i na namještaju
  • doktorica:

    sve je to ok.ali kupaonice nisu tako veliki prostori u stanovima ,puno je teže dizajnirati manji prostor.