LIVING - novosti iz svijeta interijera
Naslovnica Interijeri Kvadrat po mjeri

Dobra kuhinja, kvalitetna rasvjeta i kućanski aparati vrijede svake lipe

Tekstilnim elementima kao što su zavjese, dekorativni jastuci, tepih i slično uvelike ćete doprinijeti vizualnom dojmu u prostoru. Svi ti elementi mogu se naći po vrlo povoljnim cijenama, ali ih je važno znati uskladiti.
17. siječnja 2020. u 06:00 0 komentara 4335 prikaza
Foto: Shutterstock

Iako sanjaju o preuređenju doma, mnogi mladi ljudi u strahu su od prevelikih troškova te se ne usude ulaziti u zahvate na koje po njihovu mišljenju nisu spremni. To je razumljivo jer u nedostatku iskustva novac se potroši na detalje na kojima se može znatno uštedjeti. Da bi vaš dom izgledao kvalitetno, skladno pa čak i luksuzno uređen, ne morate u svakoj prostoriji imati skupe stvari. Važno je znati odabrati prave stvari i uštedjeti na njima.

 | Autor : Shutterstock Foto: Shutterstock

Činjenica je da mnogi puno novca izdvajaju na zavjese krojene po mjeri s posebnim mehanizmima za podizanje i spuštanje. Ako u domu imate puno prozora i balkonskih vrata, za to biste mogli izdvojiti pravo malo bogatstvo. Da biste izbjegli te troškove, kupite gotove, jednostavne, ali efektne dekore koje ćete postaviti samo sa strana prozora.

 | Autor : Shutterstock Foto: Shutterstock

Potrebno je samo znati odabrati pravi materijal i boju koja će se stilski uklopiti u ostatak prostora. Postavljanjem dekorativnih zavjesa samo sa strana, rasteretit ćete prostor i omogućiti dotok dnevnog svjetla. Ako je u nekoj prostoriji potrebno imati zavjesu preko cijelog prozora zbog pogleda izvana, onda se odlučite za jednostavnu prozračnu zavjesu koja nije skupa.

 | Autor : Shutterstock Foto: Shutterstock

Znatno ćete uštedjeti i ako ne trošite novac na skupe tepihe za sve prostorije. U redu je imati (ako to želite) jedan kvalitetan skuplji tepih u dnevnom boravku na mjestu gdje će doći do izražaja. No na takav tepih u frekventnim prostorijama kao što su kuhinja i hodnik ne isplati se trošiti novac.

Primark home Fokus u domu je na neutralnim tonovima i nenametljivim detaljima

Kada raspolažete ograničenim budžetom za uređenje doma, važno je znati postaviti prioritete i odlučiti u što ćete ga uložiti. Prije nego što se odlučite za kupovinu kućanskih aparata, preispitajte svoje potrebe. Događa se često da se kupuju skupi uređaji s raznim funkcijama koje se rijetko ili gotovo nikada ne koriste. Odaberite samo one kuhinjske i druge uređaje za domaćinstvo koji će zadovoljiti vaše potrebe.

 | Autor : Shutterstock Foto: Shutterstock

Dobra rasvjeta jedan je od osnovnih elemenata koji definiraju kvalitetno uređen dom. Nema smisla trošiti veliku svotu novca na skupu rasvjetu a da interijer na kraju bude loše osvijetljen i ne dolazi do izražaja. Jedan elegantan, ukusno odabran i ne preskup luster može u potpunosti promijeniti atmosferu u vašoj prostoriji, a odvući će pozornost od slabije uređenih dijelova. Isplanirajte mjesta na kojima ćete postaviti i drugu odgovarajuću rasvjetu kako biste prostor ispravno osvijetlili u različitim situacijama.

 | Autor : Shutterstock Foto: Shutterstock

Prije nego što se oslobodite starog namještaja, dobro preispitajte što je za baciti, a što ne. Možda se među starim komadima krije poneki divan retro primjerak koji se može odlično iskoristiti u novouređenom prostoru. Ako volite umjetnine, onda neka to bude nešto u što ćete potrošiti novac. Gledajte na to kao na ulaganje koje će definirati vaš dom i dati mu osobnost. No trebate znati da je stvaranje osobne umjetničke kolekcije proces koji traje cijelog života i nemojte požurivati s tim.

mali stan moskva MLADENAČKI INTERIJER Izvrstan primjer kako iz malo kvadrata izvući maksimum

Za lijepo i funkcionalno uređen dom ne morate potrošiti puno novca. Potrudite se unijeti šarm i osobnost pažljivo odabranim detaljima, ali pri tom imajte na umu na kojim stvarima se može znatno uštedjeti.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.