LIVING - novosti iz svijeta interijera
Naslovnica Interijeri Dom iz snova

Izvrstan primjer kako iz malo kvadrata izvući maksimum

Zanimljivim prostornim rješenjem jednosobni stan u predgrađu Moskve dobio je spavaću sobu i dobro organiziran prostor za skladištenje
14. veljače 2019. u 08:30 2 komentara 22500 prikaza
mali stan moskva
Foto: Promo fotografija
Pogledajte galeriju 1/17

Jedosobni stan od svega 33 četvorna metra na periferiji Moskve postao je dvosoban zahvaljujući intervenciji arhitekata studija Sodium. No, izvrsno rješenje dobivanja dodatne spavaće sobe nije jedini adut ovoga stana – tu je i moderan i dinamičan stil uređenja s originalnim detaljima koji plijene pažnju.

kuća ljubljana U CENTRU LJUBLJANE Odlična kuća - sve se vrti oko atrija

Kako je vlasnik stana mlada djevojka u kasnim 20-ima arhitekti su odlučili u potpunosti uređenjem pratiti njezinu dob i samački način života u kojem je naglasak na druženju i izlascima. Useljenjem u svoj novi stan, vlasnica je htjela osim temeljite adaptacije (nove vodovodne, električne i tolinske instalacije, podovi, kupoanice, namještaj, otvori...) dobiti još jednu sobu koja bi bila spavaonica.

mali stan moskva | Autor : Promo fotografija Foto: Promo fotografija

Rješenje arhitekata, koji su odlučili ne premiješati kuhinju u dnevni boravak niti razbijati zidove (osim jednog dijela zida između kuhinje i boravka), nego u dubini dnevne sobe smjestiti spavaonicu. Jedina pregrada koja odijeluje ova dva prostora je sivkasto-bijela zavjesa, koja se vlasnici jako svidjela.

mali stan moskva | Autor : Promo fotografija Foto: Promo fotografija

Stoga je isti takav princip primijenjen je na garderobni prostor u sklopu spavaće sobe. U udubini načinjenog od knaufa arhitekti su smjestili police za garderobu. S druge strane hodnika ostatak udubine pretvoren je u zatvoreni ormar s kliznim vratima u kojem stoji osim odjeće i obuća.

mali stan moskva | Autor : Promo fotografija Foto: Promo fotografija

Podizanjem nivoa kreveta za 40 centimetara na drvenom podestu dobio se dodatni skladišni prostor za spremanje krevetnine, prekrivača i jastuka. Smeđe nijanse prirodne boje drveta utoplile su spavaći prostor, kao i elementi industrijskog dizajna.

mali stan moskva | Autor : Promo fotografija Foto: Promo fotografija

Ti elementi vidljivi su i u ostatku stana – zidovima od cigle, crnom pločom za pisanjem, šankom i željeznim barskim stolicama u kuhinji, klub stolićem i podnom lampom u dnevnoj sobi te kadom obloženom drvenim panelom.

Interijer iz snova Predivan stan u Parizu koji će vas oduševiti 3D pločicama!

Stilska priča se nastavlja i na balkonu koji je zona za odmaranjem ali i mini biblioteka – na njemu se nalaze prkatični stol na sklapanje koji je zamišljen i kao stol za blagovanje budući da je balkon zatvoren te drveni ambalažni sanduci pretvoreni u sjedaljke.

mali stan moskva | Autor : Promo fotografija Foto: Promo fotografija

Najduhovijitij dio stana svakako je kupaonica u kojoj se nalaze zanimljivi detalji – crteži, naljepnice na pločicama iznad kade u stilu križaljke, drveni ukrasi... što je daklo dodatnu draž ovom prekrasnom mladenačkom stanu.

top 10 Ideje za najraskošniji Božić: Više od 10 čarobnih scena za blagdansko uređenje sasvim osobno Domaća dizajnerica interijera pandemiju je iskoristila za pokretanje online edukacija Prirodno je 
u modi: birajte dekoracije od suhih plodova Prirodno je u modi Dekoracije od suhih plodova su ovogodišnji blagdanski hit
  • Avatar Pravednik80
    Pravednik80:

    Dakle cipele u spavaćoj sobi?

  • m.ivanisevic2:

    Jedino u Zagrebu garsonjera može postati jednosoban stan. Također, pitao bi autoricu teksta: od kada je to tvrtka Knauf postala sinonim za sav gips na kugli zemaljskoj? Odnosno je li vam jasno da na taj način besplatno reklamirate tu tvrtku?