Kretanje cijena

Prosječna dnevna cijena najma turističkog apartmana iznosi 63 eura

Shutterstock
14.07.2018.
u 08:30

Najviše apartmana se nudi u Splitu, Makarskoj te Omišu. Iako se može naći i za 50-ak eura, prosječna dnevna cijena najma turističkog apartmana u Splitu usred sezone iznosi 80 eura

U vrijeme kada su aktualni godišnji odmori, raste potraga za apartmanima. Tako i Njuškalova kategorija Turizam iz mjeseca u mjesec bilježi rast posjeta pa je tako u lipnju imala čak 26 posto posjeta više u odnosu na raniji mjesec, što i ne začuđuje s obzirom na to da je turistička sezona pred vratima, a s više od šest tisuća objekata za odmor na obali i u unutrašnjosti nudi odličan pregled domaćih destinacija za ljetovanje.

Foto: Shutterstock

Najveća ponuda privatnog turističkog smještaja je u sjevernoj i srednjoj Dalmaciji te na Kvarneru i u Primorju. Nudi se više vrsta turističkog smještaja, među kojima je najviše apartmana, no može se naći i cijelih kuća, kao i soba.

Cijene variraju od 20-ak eura do čak 500-tinjak eura za dan najma. Prosječna dnevna cijena najma turističkog apartmana u Hrvatskoj na Njuškalu iznosi 63 eura. Prema podacima kojima Njuškalo raspolaže, cijene najma izvan sezone u prosjeku su niže oko 25 posto, što je dovoljan razlog kako bi se za ljetovanje odlučili izvan sezone kada su cijene najviše. Trenutačno je dostupno više od 2700 smještajnih objekata u Sjevernoj Dalmaciji. Oglasi u ovoj regiji bilježe najveći interes posjetitelja u prvoj polovici godine, ali i najpovoljnije cijene u sezoni uspoređujemo li ih s ostalim priobalnim regijama. Najviše apartmana iz ove regije nudi se u Zadru, Vodicama te na Viru i u Biogradu na moru. Prosječna cijena najma u Zadru iznosi 62 eura za dan, koliko je i u Biogradu na moru, dok istovremeno prosječna cijena najma apartmana na Viru iznosi 56 eura za dan, a u Vodicama 57 eura. Iako su prosječne cijene najma tolike, u mnogim mjestima ove regije može se unajmiti apartman već za tridesetak eura po danu.

Foto: Shutterstock

Zanimljivo, u mjestu Pag prosječna dnevna cijena najma apartmana u sezoni iznosi 60 eura, dok istovremeno u obližnjoj Novalji, poznatoj prije svega po plaži Zrće, ta je cijena za 32 posto viša i iznosi 78 eura. Neka od povoljnijih mjesta za ljetovanje u Sjevernoj Dalmaciji su Tribunj, Pirovac, Vrsi i Tisno. Najviše apartmana se nudi u Splitu, Makarskoj te Omišu. Iako se može naći i za 50-ak eura, prosječna dnevna cijena najma turističkog apartmana u Splitu usred sezone iznosi 80 eura. Istovremeno, u Makarskoj su cijene u prosjeku oko 64 eura. Najviše su cijene u Dubrovniku, gdje prosječna cijena najma apartmana po danu iznosi 84 eura.

Foto: screenshot/facebook

Uz Dubrovnik, najviše se apartmana u Južnoj Dalmaciji nudi u Orebiću te na Korčuli. Gledamo li Istru te Kvarner i Primorje, najveća je ponuda apartmana u Crikvenici, na Rabu te u Novom Vinodolskom i Omišlju. Prosječna cijena apartmana u Crikvenici u sezoni iznosi 67 eura, dok je na Rabu ona 63 eura po danu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije