PAD CIJENA

Nekretnine u travnju 2015. jeftinije za 3 posto nego u isto vrijeme prošle godine

zgrada
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
05.05.2015.
u 12:04

I dalje najviše cijene bilježe nekretnine na Jadranu, posebice u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, dok su najniže cijene zabilježene u Požeško-slavonskoj županiji

Prema novom istraživanju Njuškala, provedenom na uzorku od čak 153 000 nekretnina oglašenih u travnju 2015. godine, cijene nekretnina u Hrvatskoj pale su za 3 posto u usporedbi s cijenama u travnju 2014. godine, dok se u odnosu na prethodni mjesec nalaze na približno istoj razini (+0,2%). Najnoviji podaci uspoređeni sa cijenama u travnju 2011. godine pokazuju njihov pad za čak 6 posto. 

Najveći pad Krapinsko-zagorskoj županiji

Na godišnjoj razini nije zabilježen rast cijena nekretnina za većinu županija u odnosu na prethodnu godinu, no ako podatke uspoređujemo s ožujkom 2015. godine, u nekoliko je županija zabilježen manji rast u traženim cijenama nekretnina. To su Dubrovačko-neretvanska, Primorsko-goranska, Gradu Zagreb i Ličko-senjska županija.

Iako uključene u trend pada, najviše cijene nekretnina i dalje su u Dubrovačko-neretvanskoj županiji. U ožujku tražena cijena za kvadrat stana u Starom Gradu u Dubrovniku iznosila je 4.067 eura, dok je u travnju prosječna cijena kvadrata stana nešto manja, 3.693 eura.

Županije na obali i priobalju u prosjeku pokazuju manji pad u traženim cijenama nekretnina od županija u kontinentalnoj Hrvatskoj. U kontinentalnoj Hrvatskoj najveći pad prosječnih cijena nekretnina bilježi Krapinsko-zagorska županija od 10 posto, zatim slijede Brodsko-posavska s padom od 8 posto, Osječko-baranjska sa 7 posto, te Zagrebačka županija s padom od 6 posto prema istom periodu prošle godine.

>>Tek 10 posto domaćih nekretnina ima energetski razred A

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije