ISTRAŽILI SMO

Blagdanske akcije: nekretnine mogu biti jeftinije od 5 do 10 posto

prodaja nekretnine
Foto: Thinkstock
05.12.2014.
u 08:30

Prodavatelji dodatnim popustima u vrijeme božićnih blagdana nastoje pokrenuti tržište

Posljednjih dana oglasi za prodaju nekretnina prepravljeni su dodatnim sniženjem, točnije, blagdanskim popustom. Popusti od pet do deset posto nude se bilo da je riječ o agencijama za prodaju nekretnina ili pak prodavateljima kao fizičkim osobama. Svima je, dakako, zajednički cilj privući na taj način dodatne kupce još nižom cijenom.

I banke u akciji

Međutim, trendovi posljednjih godina pokazuju da predblagdansko vrijeme, kao i ljetni mjeseci, nisu špica kada je riječ o prodaji nekretnina. Stoga ne čudi da se prodavatelji nadaju kako bi dodatnim popustom na već snižene cijene kvadrata mogli privući potencijalne kupce. Blagdanske akcije prodavatelja prate i banke i stambene štedionice koje do kraja godine nude povoljnije kamate na stambene kredite.

Foto: pixabay

Daruju i aute, kuhinje...

– U svijetu je već godinama trend uoči blagdanske histerije i kupovanja davati popust i na nekretnine. Popust od deset posto ozbiljan je iznos kada govorimo o nekretninama. Kod nas se na taj način pokušava oživjeti tržište koje posljednjih godina bilježi uglavnom negativne statistike. Neki investitori pokušavaju kupce privući atraktivnim darovima poput nove kuhinje ili automobila, drugi pak nude dodatne popuste, no svima je cilj isti – pokušavaju godinu završiti s prodajom nekretnine – objašnjava agentica za prodaju nekretnina Jadranka Šerić.

Stoga ne čudi da je upravo blagdanski popust na nekretnine bio i jedna od tema Prvog sajma nekretnina održanog potkraj studenoga u Slavonskom Brodu. Osim o sve popularnijem popustu uoči blagdana, na sajmu se raspravljalo i o aukcijama nekretnina, prometu nekretninama koji u nas stalno pada, naporima koji se ulažu u oživljavanje posrnulih tržišta te kamatnim stopama stambenih kredita.

Osim toga, sajam je lokalnim agencijama za promet nekretninama i građevinskim tvrtkama koje se bave stanogradnjom ili ponudom građevinskog materijala i sustava za poboljšanje energetske učinkovitosti poslužio da se predstave široj javnosti.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije