ŠTO JE SIGURNO...

Zašto su neutralne boje najbolje za interijere? Evo 4 ključna razloga!

kuća Kalifornija
Foto: taiyowatanabe
24.10.2014.
u 14:40

Neutralne boje nikada ne mogu dosaditi, ističu namještaj i teksture, uklapaju se u svaki stil uređenja interijera

Iako uvijek ima mjesta za malo intenzivnih boja, većina dizajnera interijera složit će se da su neutralni tonovi uvijek najbolji izbor. Uz to, dodaju kako neutralno ne znači dosadno već prirodno i smirujuće. Neutralni namještaj i boje zidova dozvoljavaju vam da u interijer stavite neki komad koji bi u suprotnom mogao izgledati napadno.

Prije nego se odlučite za odabir boja u interijeru, uzmite u obzir sljedeće:

Neutralne boje ističu namještaj i teksture
Teksture namještaja i dekora često su nešto što se gotovo ni ne primijeti. Dizajneri interijera znaju da neutralne boje čine idealnu podlogu za isklesane drvene elemente, sjajne pločice, pletiva, baršunaste tkanine i ostale teksture.

Foto: houseidea

A kada bi zid, primjerice, bio obojen u žarko narančastu, ta bi boja imala centralnu poziciju u stanu i "uništila" ti teksturalne elemente oko nje. To se, naravno, nekome može sviđati i može ispasti lijepo, no veće su šanse da će učinak biti loš.

Neutralne boje nikada ne dosade
Jeste li ikada obojili neku sobu u žarku boju? Ako jeste, vjerojatno vam nije dugo trebalo da ponovno uzmete kistove i četke u ruke i pokrijete tu boju nekom umirujućom. Ista stvar je i s prenapadnim namještajem.

Onaj neutralnih boja nikada ne može dosaditi. Uvijek će biti u modi, a ako vam zatreba boje, lako ćete uložiti u nekoliko jastuka, bogati cvjetni aranžman, zavjese...

Foto: freshome

Uz to, ako stan budete prodavali, prema podacima agencija za prodaju nekretnina puno lakše je prodati stanove koji nisu "obilježeni" nekakvom prekričavom bojom.

Neutralne boje nude brojne mogućnosti - s bojama
Naravno, svi bismo htjeli poseban interijer koji će odavati našu osobnost, a to ne podrazumijeva bež, bijelu, sivu i slične boje, tj. tonove.

No, stručnjaci tvde da je istina suprotna. Neutralna pozadina upravo će više istaknuti vaš osobni stil jer će bolje istaknuti sve super komade i dekore kojim ćete ukrasiti prostor, potogovo ako ga želite moderno urediti.

Foto: Anto Magzan/Pixsell

Neutralne boje "fukncioniraju" u svim stilovima
Želite li moderan, tradicionalan, eklektičan, rustikalan ili industrijski stil uređenja, neutralni tonovi neka budu dominantni u zidovima i pokućstvu. Osim što će činiti prostor vizualno većim, istaknut će ono što određuje stil uređenja - primjerice, jedan cigleni zid, masivni blagovaonski stol, starinsku komadu...

>>Luskuz u centru Istanbula: senzacionalan penthouse bogatog neženje

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije