LIVING - novosti iz svijeta interijera
Naslovnica Interijeri

Zagrebačka vila koja oduzima dah: u 300 m2 stali su bazen, sauna, fitness...

Interijer krasi dizajnerski namještaj među kojim se posebno ističe slavna fotelja Barcelona
26. srpnja 2019. u 09:18 21 komentara 19820 prikaza
Vila Zagreb
Foto: Anto Magzan/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/25

Razmišljajući o svojoj novoj obiteljskoj kući, vlasnik je pred arhitektonski tim postavio dva vrlo konkretna zahtjeva. Želio je da kuća ima staklenu fasadu kako bi u interijeru bilo što više dnevnog svjetla, želio je da interijer i eksterijer stalno korespondiraju te da sve bude modernog dizajna. Taj je posao povjerio provjerenim arhitektima Studija 2A Tomislavu Ćurkoviću i Zoranu Zidariću, jer mu se svidjela njihova estetika, a arhitektonski dvojac poznat je i po brojnim nagradama upravo u toj kategoriji.

Vila Zagreb | Autor : Anto Magzan/Pixsell Foto: Anto Magzan/Pixsell

– Pri osmišljavanju kuće ideja je bila orijentirati prostore podjednako na kvalitetan okoliš i unutrašnjost objekta. Zato je jednostavan minimalistički kubus “prošupljen” nizom atrija koji, osim što razigravaju prostor unutar kuće, postaju mirne intimne oaze – ističe vlasnik te dodaje kako su kod oblikovanja kuće odabrani kvalitetni materijali i arhitektonski elementi prema tradiciji zagrebačke arhitektonske škole. Elementi su suvremeni te su primjereni zagrebačkom podneblju u skladu s postojećom kvalitetnom obiteljskom izgradnjom tog dijela grada.

Smještena na blagoj padini, kuća ima izniman pogled na grad, ali i okolne remetinečke šume. Vila od 300 kvadrata zapravo je raskošan stan orijentiran na istok i zapad.

Vila Zagreb | Autor : Anto Magzan/Pixsell Foto: Anto Magzan/Pixsell

Baš kao što je svojoj formom moderna, tako je uređen i interijer. Na podovima dominira svijetli hrastov parket, a dio zidova izveden je samo u opeci. Dominantne boje su krem, tamnosmeđa, bijela i crna. Pri uređenju vlasnici su birali samo dva prepoznatljiva brenda Molteni i Minotti, dok je sva ugradbena, samostojeća ili centralna rasvjeta iz dizajnerske kolekcije Flos. Prostorom posebno dominira Sky Garden, koju je za tu poznatu talijansku tvrtku dizajnirao Marcel Wanders.

Od dražih komada tako je u interijeru svoje mjesto našla i slavna fotelja Barcelona, čiji dizajn potpisuju Ludwig Mies van der Rohe i Lilly Reich, i poznata Minottijeva garnitura Williams. Ugodu pružaju i Bang Olufsen TV i Media.

Vila Zagreb | Autor : Anto Magzan/Pixsell Foto: Anto Magzan/Pixsell

Dio namještaja, poput kuhinje i svih ugradbenih ormara, rađeni su po mjeri. Kuhinja je opremljena i Miele kućanskim aparatima. Pomno je birana i keramika. Pločice, poput podnih pločica Floor gress u kupaonicama, mozaik u bazenu Appiani i sanitarija Flaminia. Vlasniku je posebno drag podrumski dio.

– Inzistirao sam da podrumski dio bude raskošan. Bazen je 9x5m, tu je i dvorana za fitness, prostor za opuštanje s mini bazenom i saunom. Usto, tu je i velika prostorija u kojoj su smještene perilice rublja i zona za glačanje – ističe.

Vila Zagreb | Autor : Anto Magzan/Pixsell Foto: Anto Magzan/Pixsell

Razmišljalo se i o okolišu. Zasađena je tepih-trava, koja se redovito održava, te nekoliko egzotičnih biljaka, poput japanske trešnje i ukrasne jabuke. Glavni pristup kući, i kolni i pješački, s istočne je strane. Kuća ima i dvije garaže.

>>Preobrazba stare kamene kuće: štala je postala welness

  • Deleted user:

    Ne bih željela živjeti u takvom prostoru: hladan, odbojan prostor, ni sjenke toplog ugođaja i moguće obiteljske atmosfere. Imam dojam da hrpa dizajnera igra na sigurno: bijelo i sivo, ev. crno i to je to: moderno oblikovana kuća. Ne žele ... prikaži još! se poigrati - da bi kuća bar malo nalikovala na dom. A možda je svrha svega moderno oblikovanje, spomenik arhitekti i ništa drugo.

  • nera29:

    inače volim minimalizam, ali ovo je samo glatko, sjajno, četvrtasto i skupo. efekat je hladan i nepristupačan.