LIVING - novosti iz svijeta interijera
Naslovnica Interijeri

Oko kuće uvijek ima posla: popravci, čišćenja, osvježavanje stolarije, ograde...

Pregledajte šahtove i vanjske vodovodne instalacije, tuševe ili sustav za zalijevanje travnjaka, žlijebove, krov...
03. srpnja 2015. u 15:15 0 komentara 943 prikaza
popravci
Foto: Thinkstock
Pogledajte galeriju 1/3

Iskoristite toplo vrijeme i obavite sitne zahvate, provjere i popravke u i oko vašeg doma: osvježite ograde, pregledajte krov i vanjske instalacije, pospremite podrum ili vrtnu kućicu, očistite dimnjak. Detektirajte sve kritične točke, posebno ako u kući ne boravite tijekom cijele godine.

Ne čekajte zimu, pozovite dimnjačara i očistite svoje dimnjake. Čist dimnjak sprečava niz neugodnih situacija, od ulaska dima u prostorije do požara. Kada treba čistiti dimnjak? Barem jednom godišnje, ali postoji i niz znakova koji upozoravaju kako valja i ranije pozvati dimnjačara. Primjerice, kad su vrata peći ili kamina puna čađe ili kad se osjeti miris dima u prostoriji.

popravci | Autor : Thinkstock Foto: Thinkstock

Pregledajte šahtove i vanjske vodovodne instalacije, tuševe ili sustav za zalijevanje travnjaka. Ako se tijekom hladnijeg dijela godine ponešto oštetilo ili začepilo, ljeto je dobro vrijeme za popravak. Posebno je to važno ako u kući ne živite stalno.

Pregledajte žljebove i krovni pokrov – žljebove treba očistiti, a crepove, šindru ili bilo koji drugi pokrov pregledati, a oštećene zamijeniti.

popravci | Autor : Thinkstock Foto: Thinkstock

Drvenu stolariju pregledajte i osvježite lazurom. Prvi korak je temeljito „šmirglanje“ brusnim papirom. Nakon toga usisavačem ili vlažnom krpom odstranite svu prašinu pa tek tada nanesite lazuru.

Pregledajte ograde na terasama i balkonima. Oštećene dio ograde zamijenite, skinite hrđu, osvježite bojom ili lazurom. Na kamenim ogradama maknite moguću mahovinu. Kamene ograde dobro je oprati jakim mlazom vode.

Vrijeme je i za veliko pospremanje podruma ili kućice u dvorištu.

>>Ljetni posao: očistite oluke od lišća, granja i različitih nečistoća

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.