PREPOZNATA KVALITETA

Veliki uspjeh: hrvatske montažne kuće niču u predgrađu Stockholma

montažna kuća
Foto: Promo fotografija
1/9
20.12.2015.
u 12:30

Vrhunska stolarija bjelovarske tvrtke Troha-Dil prepoznata je u Švedskoj gdje su već isporučili nekoliko te uskoro isporučuju još 10-ak pasivnih kuća

Domaća stolarija već je dulje vrijeme u inozemstvu prepoznata kao kvalitetan proizvod, a još jedna potvrda tome je i uspjeh bjelovarske tvrtke Troha-Dil koja je svoje vrhunske montažne niskoenergetske i pasivne kuće plasirala na zahtjevno švedsko tržište. Naime, u Troha-Dilu osmislili su modele kuća koji tehnologijom izrade, funkcionalnošću i estetikom mogu zadovoljiti i najzahtjevnije kupce, a to su već prepoznali ekološki osviješteni Šveđani.

U posljednjih nekoliko mjeseci ta je tvrtka isporučila nekoliko kuća koje su postale domovima obiteljima u predgrađu Stockholma, a put švedske prijestolnice idućih dana kreću elementi još desetak naručenih kuća.

Foto: Promo fotografija

– Osmišljavajući i razvijajući prozore najvišeg energetskog razreda za potrebe brojnih projekata gradnje niskoenergetskih i pasivnih kuća u kojima smo prethodnih godina sudjelovali, stekli smo zaista veliku stručnost, znanje i iskustvo. Uvidjevši da kod mnogih izvođača još postoje mnoge dvojbe pri izvedbi takvih objekata, odlučili smo iskoristiti znanja i primijeniti ih pokretanjem vlastite proizvodnje kuća najviših energetskih performansi – ističe Dinko Klasan, direktor i vlasnik tvrtke Troha-Dil.

S obzirom na to da u Hrvatskoj još postoje predrasude i nedostatak znanja o tom načinu gradnje, ne čudi da bjelovarska tvrtka trenutačno veći uspjeh postiže na inozemnom tržištu. U svijetu su odavno prepoznate brojne prednosti montažne ili tzv. suhe gradnje, počevši od veće energetske učinkovitosti i ekološke prihvatljivosti materijala do brzine i cijene gradnje.

Foto: Promo fotografija

Komentara 9

DU
Deleted user
13:42 20.12.2015.

Vrlo me zanima koliko bi koštala kuća od 55-60 m2 uključujući lokacijsku i građevnu dozvolu, projekt, temelje, kuću i montažu, prozore,vrata , instalacije vode, struje... Može li se montažna kuća postaviti na postojeću kuću kao kat?

EV
evon22
16:57 20.12.2015.

dajte bar neke okvirne cijene

CT
ctx
17:13 20.12.2015.

Kod ovakvih članaka, već je postalo uobičajeno da u tekstu nema cijene. Znači, proizvođač smatra da traži previše kuna po m2.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije