INOVACIJA

Uštedite vrijeme: perilica rublja s dva zasebna punjenja koja peru istovremeno

LG Twin Wash
LG
08.01.2015.
u 12:16

LG Electronics (LG) pomiče granice na međunarodnom sajmu CES predstavljajući sasvim novu kategoriju perilica rublja. Revolucionarni sustav TWIN Wash™ omogućava istovremeno pranje dva zasebna punjenja. S dodatnom, mini-perilicom ugrađenom u podnožje uređaja, skraćuje se ukupno vrijeme ciklusa pranja. Uz značajke TurboWashTM 2.0 te TurboSteamTM ciklusi pranja su brži, dok podrška za WiFi i NFC donosi intrigantne i pametne opcije povezivanja uključujući kompatibilnost s LG-evom uslugom razmjene poruka HomeChatTM

LG Electronics (LG) pomiče granice na međunarodnom sajmu CES predstavljajući sasvim novu kategoriju perilica rublja. Revolucionarni sustav TWIN Wash™ omogućava istovremeno pranje dva zasebna punjenja. S dodatnom, mini-perilicom ugrađenom u podnožje uređaja, skraćuje se ukupno vrijeme ciklusa pranja. Uz značajke TurboWashTM 2.0 te TurboSteamTM ciklusi pranja su brži, dok podrška za WiFi i NFC donosi intrigantne i pametne opcije povezivanja uključujući kompatibilnost s LG-evom uslugom razmjene poruka HomeChatTM.

Posjetitelji LG-evog štanda vidjet će i LG-evu nagrađivanu sušilicu EcoHybrid (model DLHX4072V) koja koristi sofisticiranu tehnologiju toplinske pumpe za veću energetsku učinkovitost i superiorne performanse sušenja.

Ergonomski dizajn za jednostavnije pranje 

Nevjerojatan ergonomski dizajn novih parova perilica-sušilica (modeli WM9500H*A + DLGX9501V / WM9000H*A + DLGX9001V / WM5000H*A + DLGX5001V) podižu praktičnost na novu razinu. Vrata su poravnata sa središtem bubnja, odnosno smještena 21 mm više nego kod uobičajenih modela. Također nagnuta su za pristupačniji kut od šest stupnjeva, tako da se korisnici ne moraju toliko saginjati dok stavljaju ili vade odjeću. Povećana je i vidljivost sa zatvorenim vratima, a tu je i novodizajnirani klizni spremnik za deterdžent na vrhu koji smanjuje vjerojatnost neurednih izlijevanja deterdženta.

Jedinstven sustav TWIN Wash™

LG će ponuditi sustav koji mijenja „pravila igre“. TWIN Wash™ je pametna inovacija koja omogućava korisnicima oprati dva punjenja odjednom – prvi u glavnoj perilici, a drugi u mini-perilici ispod. Mini-perilica je savršena za osjetljive odjevne predmete koji zahtijevaju posebnu pažnju ili jedinstvene postavke za pranje. Ono što je najvažnije, bitno smanjuje vrijeme za pranje jer se više punjenja može prati u isto vrijeme. 
Sustav za pranje TWIN™ s mini-perilicom (modeli WD100C* / WD200C*), prvi na svijetu donosi dodanu kompaktnu perilicu skrivenu u postolje, što stvara cijeli novi set mogućnosti pranja. Ovaj koncept dizajna omogućava korisnicima da iskoriste prednosti druge perilice u domaćinstvu bez žrtvovanja prostora u kući. Kad nije u uporabi, mini-perilica služi kao postolje glavnoj perilici. Mini-perilica može se kombinirati s bilo kojom LG-evom perilicom s punjenjem sprijeda te je idealno rješenje za male odjevne predmete koji zahtijevaju nježnije programe poput sportskog ili donjeg rublja.

TurboWash™ 2.0 znači i brže pranje

Uz današnji užurbani stil života, svaka minuta je važna. LG-eva ekskluzivna tehnologija brzog ciklusa TurboWash™ 2.0, koristi dvostruke mlaznice na prednjoj strani za prskanje koncentrirane otopine deterdženta izravno na odjeću. Mlaznica pod visokim tlakom iznad bubnja prska sitne čestice vode kroz odjeću tijekom visokih okretaja centrifuge za brzo i učinkovito ispiranje.

Bolje sušenje s tehnologijom TurboSteam™

LG-eva napredna tehnologija TurboSteam™ pruža veće brzine kod novih sušilica. Zahvaljujući dijelom funkciji Steam Fresh™, vrijeme osvježavanja odjeće je sad i do 50 posto brže. TurboSteam™ sprečava prekomjerno sušenje prskanjem vruće pare na odjeću tijekom sušenja, što smanjuje skupljanje, sterilizira odjeću te čak uklanja i više nabora.

Značajke za veću praktičnost

Novi parovi LG-evih perilica-sušilica nisu samo nevjerojatno brzi, već su i pametni. Ugrađena tehnologija SmartThinQ™ dodaje novu razinu WiFi udobnosti. Vlastiti ciklusi mogu biti učitani u perilicu, njihovi statusi mogu se pratiti putem LG-eve aplikacije za pametne telefone, a upozorenje da je ciklus završio može biti poslan putem WiFi-a. Značajka Energy Monitoring pruža korisne podatke, a LG-eva vlastita usluga HomeChat™ omogućava korisnicima da provjere status svoje perilice rublja koristeći svakodnevni, prirodni jezik.

Sušilica LG EcoHybrid™ s tehnologijom toplinske pumpe 

LG-eva sušilica EcoHybrid™ osmišljena je kako bi se postigla izvanredna razina učinkovitosti i jedna je od rijetkih s certifikatom ETA (Emerging Technology Award) na tržištu. Njena moderna tehnologija toplinske pumpe reciklira toplinu i tako štedi i do 53 posto više energije u usporedbi s uobičajenim sušilicama, dok inovativni Auto Clean sustav održava isparivač čistim, a rad besprijekornim. Sušilica odlično radi i na niskim temperaturama  što je čini idealnom i za osjetljivu odjeću.

Par aparata s umetanjem odozgo za poboljšanu udobnost i performanse

Na ovogodišnjem CES-u, LG predstavlja svoj novi par perilice i sušilice mega kapaciteta i s punjenjem odozgo (modeli WT7700H*A i DLGX7701). S kapacitetom od 5.7 kubnih stopa perilice te 9.0 kubnih stopa sušilice, aparati su opremljeni novim horizontalnim sustavom ovjesa pa mogu primiti veću količinu rublja nego modeli slične veličine. Oni uključuju i LG-ve tehnologije za uštedu vremena TurboWash™ 2.0 i TurboSteam™, za veću učinkovitost i bolje pranje u kraćem vremenu. LG-evi najnoviji parovi uređaja s punjenjem odozgo opremljeni su ekskluzivnom značajkom LG EasyLoad™, sustavom koji omogućava otvaranje vrata na dva različita načina. Uz ovaj jedinstveni postav korisnici mogu jednostavno staviti odjeću u perilicu bez da išta završi na podu. Isto tako, LG-eve perilice-sušilice s punjenjem odozgo dolaze s brojnim naprednim značajkama karakterističnim za perilice-sušilice s punjenjem s prednje strane kao što su 6 Motion™ and TurboSteam™.

Pomoću NFC tehnologije, korisnici mogu preuzeti unaprijed programirane cikluse pranja na svoje pametne telefone. Ciklusi pranja mogu se aktivirati jednostavnim prislanjanjem telefona na simbol NFC Tag On koji se nalazi  na perilici rublja. Štoviše, značajka Smart Diagnosis™ pomaže za brzo i učinkovito otklanjanje manjih problema prije no što postanu ozbiljniji.

- Neki bi mogli doći u iskušenje i nazvati LG-ev sustav TWIN Wash™ neuobičajenim, jer je riječ o sasvim novom konceptu kod kućanskih aparata - rekao je Seong-jin Jo, predsjednik Uprave kompanije LG Electronics Home Appliance & Air Solution. 

- Dodavanjem mini-perilice ispod glavne donosi veću fleksibilnost, praktičnost i učinkovitost. To je još jedan veliki korak naprijed u našoj predanosti da pomoću najsuvremenije tehnologije i inovativnih ideja učinimo život boljim za potrošače diljem svijeta.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije