USPJEH

Iconic Award studiju Brigada za koncept uredskog prostora

brigada ured
Foto: Promo fotografije
15.07.2015.
u 10:15

Hrvatski studio Brigada nagrađen u Njemačkoj za integraciju arhitekture i dizajna na konceptu uredskog prostora agencije Bruketa&Žinić OM, smještenog u nekadašnjoj tvornici toalet papira na zagrebačkoj Zavrtnici

German Design Council objavio je danas rezultate natjecanja Iconic Awards, a među laureatima je i hrvatski studio Brigada. Brigadin je tim osvojio nagradu u kategoriji korporativnih interijera za koncept kreativnog i ekonomičnog uredskog prostora agencije Bruketa&Žinić OM na zagrebačkoj Zavrtnici, u nekadašnjoj tvornici toalet papira.

Iconic Awards prvo je neutralno međunarodno natjecanje fokusirano na interakciju arhitekture i dizajna kao disciplina, razmatrajući njihovu integraciju u urbanom, kulturnom i ekonomskom kontekstu. Tako su Iconic Awards žiriju, osim građevine kao takve, jednako važni i detalji, materijali, dorade te način na koji prostor komunicira poruku.

Foto: Promo fotografije

Nagrađuju se «ikoničke» strukture koje su rezultat balansirane interakcije između različitih disciplina. Tako su među nagrađenim projektima ovog natjecanja do sada bili crkva u St Moritzu, trgovina legendarnog Isseya Miyakea u Tokiju, muzej suvremene umjetnosti Stedelijk u Amsterdamu, hvaljeni ruski paviljon na Venecijanskom bijenalu 2012., autobusne stanice koje su u austrijskom selu Krumbach izradili umjetnici, BMW-ova brend trgovina u Parizu, adaptacija londonske King's Cross stanice i drugi.

Foto: Promo fotografije

Organizator natjecanja je German Design Council, institucija sa 60 godina tradicije u promicanju cjelovitog pristupa dizajnu, koju je pokrenuo njemački Bundestag, a financira ga njemačka industrija. U žiriju su bili predstavnici iz područja arhitekture, dizajna interijera i brend komunikacija.

Foto: Promo fotografije

Među njima su Dr. Louise Kiesling, dizajnerica i članica nadzornog odbora Volkswagena; Corinna Kretschmar-Joehnk, direktorica JOI-Design studija čiji su klijenti neki od najvećih hotelskih brendova poput Hiltona, Shreatona, Kempinskija, Westina, Hyatta i drugih; Andrej Kupetz, predsjednik German Design Councila i član European Design Leadership Boarda kojeg je osnovala Europska komisija i drugi.

Foto: Promo fotografije

Medijski pokrovitelj natjecanja je najčitaniji internetski magazin o arhitekturi i dizajnu Dezeen.com.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije