16.02.2020. u 07:00

Ako je kuća u kontinentalnom dijelu zemlje, preporučuje se uređenje u tradicionalnom rustikalnom stilu. Kako je opremiti, koje materijale, boje i detalje odabrati pročitajte u novom tekstu naše kolumnistice

Ubrzan i stresan urbani način života sve više nas tjera na bijeg u selo i u prirodu. Uživati u zelenoj šumi i livadi, slušati pjev ptica i žubor potoka želja je mnogih. Stoga svi oni koji imaju priliku i mogućnost odlučuju se za gradnju ili kupnju kućice za odmor.

Ako je vaša kuća za odmor smještena u kontinentalnom dijelu zemlje, uredite je u tradicionalnom rustikalnom stilu. Pri tome pazite da ona tvori jednu cjelinu s prirodom i okolišem, kako svojim eksterijerom tako i uređenjem interijera. Potrudite se da odiše toplinom i udobnošću, bilo da se radi o kući koja je kompletno izrađena od drvene građe ili je pak samo za njen interijer korišteno drvo.

Foto: Promo fotografija

Imajte na umu da za uređenje interijera u ovakvoj kući dolaze u obzir samo prirodni materijali. Dakle elementima od drva koje nalazimo u prirodi (javor, bukva, jela, hrast) unesite ljepotu prirode u dom za odmor. Pod u svim prostorijama obložite grubo obrađenim drvenim daskama širih dimenzija. Daske možete ostaviti nelakirane ili ih lagano premazati prozirnim mat lakom, kao i u smeđoj ili zelenoj boji ispod koje se vidi struktura drveta.

uređenje drvene kuće vikendica
1/7

Tople boje zemljanih tonova u kombinaciji sa žutom i narančastom idealan su izbor u interijeru kuće za odmor. Ručno obrađenim namještajem u prostoru postići ćete ugođaj topline i unijeti šarm i ljepotu prirode. Dekorativnim elementima od kovanog željeza upotpunit ćete željeni vizualni dojam.

Nije potrebno trošiti novac na novi namještaj, potrebno je nešto ideja i dobre volje da biste restauracijom starih odbačenih dijelova namještaja dobili upravo ono što vama treba te na taj način uredili zanimljiv i originalan interijer.

Foto: Promo fotografija

Pazite samo da prostor ne prenatrpavate nepotrebnim stvarima. Sve neka bude funkcionalno, skladno i ukusno uređeno. Pronađite staru škrinju koja će vam poslužiti za odlaganje stvari, a ujedno će poslužiti i kao klub stolić. Starinska drvena škrinja unijet će šarm i uvelike će pridonijeti rustikalnom ugođaju u interijeru. Tkaninama od prirodnih materijala (pamuk, lan, juta...) unesite dojam topline i dašak starine i romantike.

Foto: Promo fotografija

Deka prebačena preko ruba kauča, zavjese i ukrasni jastuci s cvjetnim motivima, jednobojni, karirani ili pak s motivima srca trebali bi biti nezaobilazni detalji u kući za odmor. Rasvjeta neka bude ugodna i ne prejaka. Ambijentalna rasvjeta s ugrađenim regulatorom za prigušivanje svjetla svakako će dobro doći.

Odabirom žutih žarulja upotpunit ćete željeni ugođaj. Drvenu kuću za odmor možete urediti i u nordijskom stilu, ako ga volite. Odlučite li se za nordijski stil uređenja, boje u interijeru neka budu krem bijela, nježno siva i druge pastelne boje te svijetlo drvo (jela i bukva).

Komentara 1

HE
headlock
20:34 05.04.2016.

ove uredjene prostorije na slikama izgledaju prekrasno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije