Mali, a pametan

Uređaj koji upozorava na plijesan, zračenje, onečišćeni zrak...

aplikacija
Foto: Promo fotografije
1/8
26.11.2014.
u 14:20

Zove se TZOA i skuplja vrijedne podatke koji "kvare" kvalitetan život

Skupina kanadskih dizajnera kreirala je nosive uređaj koji prati podatke o čistoći i oneštećenjima okoliša, poput kvalitete zraka i UV zračenja, krutih čestica ili kapljica tekućine. Podaci se prikazuje podatke putem aplikacije. Designed by Vancouver-based Studios, mali TZOA uređaj ima optički brojač čestica koji se mogu pogledati na pametnom telefonu ili tabletu.

Foto: Promo fotografije

Mali uređaj koji izgleda poput trokutaste kape može se pričvrstiti na ruksak, jaknu ili novčanik. Prikupljeni podaci mogu se koriste za javni poziv, primjerice, gradskim ocima da se pozabave čistoćom zraka ili ljudima da se sklone i zaštite od jakog sunčevog zračenja.

Foto: Promo fotografije

Uređaj se može koristiti i u zatvorenom prostoru - tada upozorava plijesan, prašinu ili karcinogene čestice.

>>Ovih 6 aplikacija može vam pomoći da zaštitite sebe i svoj dom

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije