LIVING - novosti iz svijeta interijera
Naslovnica Interijeri Makover apartmana

Svaki mjesec dobar je za radove, a u prosincu možete proći jeftinije

Idealni uvjeti za građevinske radove uključuju suho vrijeme s temperaturom od 15 do 20 stupnjeva
01. prosinca 2019. u 07:00 0 komentara 1002 prikaza
Foto: Shutterstock

Jedna razdoblja u godini bolja su za određene građevinske poslove nego druga jer ne zahtijevaju svi poslovi iste uvjete, a ni iste troškove. Ipak idealno vrijeme za vanjske građevinske poslove jesen je, ali i proljeće. Ali samo u onim dijelovima kada je suho i kada je temperatura zraka između 15 i 20 stupnjeva, navodi angieslist.com.

Dakako to vas neće obeshrabriti da se bacite na enovacije i tijekom godine, a u nastavku donosimo kada je najbolje vrijeme za koje poslove. 

Siječanj i početak ožujka

Zbog smrznute zemlje i suhog vremena, od siječnja do početka ožujka, bacite se na kopanje temelja te izlijevanje betonskih podnožja.

 | Autor : Shutterstock Foto: Shutterstock

Uostalom, u tom razdoblju manje je kišnih dana koji će radnike odvući s gradilišta, a osim toga, zbog manjeg opsega posla zimi, moći ćete birati između više građevinara.  

Travanj i lipanj

Proljetni mjeseci rezervirani su za gradnju jer s proljećem izlazimo iz hibernacije i prirodno je da tražimo nešto novo. 

Tako je proljeće odlično razdoblje za gradnju terasa i ploča jer zahtijevaju kopanje koje je lakše tada jer je zemlja mekša, a vlasnici će u terasi moći uživati u ljetnim te jesenskim mjesecima. 

 | Autor : Shutterstock Foto: Shutterstock

Srpanj i rujan

Zbog iznimno visokih temperatura ljetnih mjeseci, to je razdoblje najbolje provesti baveći se unutarnjim radovima kakvi su recimo renovacija kupaonice ili kuhinje.

Osim toga, ljeto je predviđeno i za krovne projekte jer materijali koji se pritom koriste zahtijevaju visoke temperature kako bi se dovoljno učvrstili. 

 | Autor : Shutterstock Foto: Shutterstock Listopad i prosinac

Iako je početak ovog razdoblja najbolji za vanjske projekte, vlasnici tada već žele završiti s radovima kako ne bi blagdane dočekali u domu koji se renovira. 

S druge strane, ako vas to ne brine, ovo razdoblje odlično je za renovacije jer je posao građevinara u opadanju te su i cijene povoljnije

Palača Nikad viđena unutrašnjost kraljevske palače u Jaipuru, od sada dostupna za iznajmljivanje hit mjesto Za najbolje fotke na Instagramu treba potegnuti do ovog havajskog hotela
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.