Kreativne ideje

Stara vaza postala je koristan predmet u kuhinji

vaza
Foto: Privatna arhiva
1/7
28.08.2018.
u 08:30

Ima predmeta koji su nam dosadili ili više nemaju svoju prvotnu funkciju. Evo ideje kako im udahnuti novi život

Ivana Matijevac, kreativna dizajnerica koja nas uvijek iznenadi dobrim idejama na svom Kesk made blogu, pokazala nam je kao možemo obnoviti staru vazu koja je puštala vodu. Potražila joj je drugu namjenu, a za makeover trebala joj je akrilna boja, 2 kista, spužvica, pik traka, isprintani uzorak kojim je ukrasila vazu, indigo i brusni papir.

Staru vazu dobro je prebrusila brusnim papirom kako bi skinula svu nečistoću i masnoću. To je i preduvjet da boja bolje primi.

Foto: zvonimir ferina

– Nanjela sam 3 sloja bijele boje i između svakog sloja ponovno prošla s brusnim papirom da maknem tragove kista. Može se bojiti i spužvicom, no kistom je brže – pojašnjava Ivana, dodajući kako je, nakon što se podloga dobro osušila, zalijepila pik traku ondje gdje je željela izvući linije.

Foto: zvonimir ferina

Pik traku treba maknuti odmah nakon bojenja. To je važno – nije ju dobro ostaviti da se osuši zajedno s bojom jer može oštetiti rubove.

Motive možete nanositi pomoću šablona koje izrežete prema isprintanom uzorku ili uzorak s papira prenesite pomoću indigo papira na vazu i nakon toga kistom obojite unutrašnjost. Ako se odlučite za šablonu, bojite spužvicom ili kistom za šablone i učvrstite šablonu pik trakom, bit će vam lakše raditi.

Foto: zvonimir ferina

Ivana napominje kako se ovako obojena vaza ne može prati, već samo brisati krpom.

>>Uradi sam: dajte si truda i obnovite staru kadu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije