ISKORISTITE PROSTOR

10 sjajnih ideja za više mjesta za odlaganje u kupaonici

kupaonica kada
Foto: Shutterstock
1/7
05.10.2020.
u 07:00

Prostor za odlaganje nalazi se iznad vrata, na vratima, iznad wc školjke

Kupaonica je najčešće ona prostorija koja u domu trpi manji broj kvadrata u korist soba ili dnevnih soba. Tada u njoj redovito nedostaje mjesta za sve sitnice koje tamo pripadaju, počevši od bočica i ostalih ambalaža, do ručnika, pakiranja toaletnog papira. Portal Apartmenttherapy predlaže 10 načina kako dobiti još mjesta za odlaganje stvari u malim kupaonicama.

1. Dodajte policu između umivaonika i ogledala. Gotovo je sigurno da imate mjesta za nju, a bit će idealna za odlaganje stvari koje se svakodnevno koriste, poput parfema, kolonjske vode, pa čak i košarica ili dekora poput cvijeća...

2. Nemojte zanemariti prostor iznad wc školjke. Taj dio zida uglavnom je neiskorišten, a može poslužiti kao sjajno mjesto za ormarić, nekoliko polica ili se na vodokotlić jednostavno može staviti jedna košarica u koju se, primjerice, mogu odložiti magazini.

Foto: pixabay

3. Za organizaciju šminke i sličnih preparata na zid postavite malene police, poput onih na koje se stavljaju začini.

4. Ako pokraj umivaonika nemate mjesta za ručnik, u tu svrhu iskoristite vrata kupaonice.

Foto: pixabay

5. I iznad vrata ima neiskorištenog mjesta! Razmislite o tome da tamo stavite policu na koju ćete odlagati role toaletnog papira.

6. Sušilo za kosu često zna biti nezgrapno za odlaganje. Kako biste uštedjeli prostor, prikvačite ručkicu na unutarnju stranu ormarića i ondje držite svoje sušilo.

Foto: Container store

7. Postavite u vaše visoke i duboke toaletne ormariće pomične žičane ladice u više veličina. Tako ćete bolje iskoristiti i organizirati taj prostor.

8. U ormariće također možete postaviti drvene "pladnjeve" koji se mogu vrtjeti oko svoje osi kako biste došli do stvari koje vam trebaju. Za organizaciju će poslužiti i košare, kutije...

9. Ako imate umivaonik ispod kojega nema ormarića, na to mjesto svakako stavite stalažu s policama. Neke su namijenjene upravo postavljanju pod umivaonik.

Foto: IKEA

10. U mali, uski ormarić, odnosno ladičar, stane jako mnogo stvari. Kupite ga ili dajte izraditi jer će se itekako isplatiti. Smjestite ga na uska mjesta, npr. između wc školjke i zida.

Foto: Amazon

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije