TJEDAN DIZAJNA U LAUBI

Sjajna vijest za domaće ljubitelje skandinavskog dizajna

lauba tjedan dizajna
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
1/2
28.04.2016.
u 17:00

Skorašnji Tjedan dizajna po prvi puta ima regiju partnera, a ove godine su to nordijske države: Danska, Finska, Norveška i Švedska koje će predstaviti svoje odabrane proizvode

Po prvi puta Tjedan dizajna Zagreb ima zemlju-partnera, i to ne jednu, nego četiri odjednom. Nordijske države - Danska, Finska, Švedska i Norveška mitsko su mjesto vrhunskog dizajna već gotovo cijelo stoljeće i regija partner domaćoj dizajnerskoj smotri koja se održava po treći puta.

Suradnja s njihovim veleposlanstvima u Republici Hrvatskoj rezultirala je ostvarenjem najveće izložbe nordijskog dizajna na ovogodišnjem #tdzg Expu i gostovanjem nekolicine vrhunskih nordijskih dizajnera i stručnjaka za dizajn na Tjednu dizajna Zagreb 2016.: Boris Berlin (Danska), Love Hultén (Švedska) - dizajner, Ewa Kumlin (Švedska) - direktorica Svensk Forme i Pyry Taanila (Finska).

Nordijski dizajn bit će izložen u posebno osmišljenoj Kući nordijskog dizajna gdje će se u kuhinji, dnevnoj sobi, dječjoj sobi i vrtu nordijski dizajneri predstaviti kroz razne funkcionalne predmete, namještaj ili druge detalje za uređenje doma.

Koncept Kuće nordijskog dizajna potpisuju Ana Herceg i Jelena Babić iz agencije za projektiranje i optimizaciju prodajnog mjesta, produkt dizajn i arhitekturu Brigada.

Foto: Promo fotografija
Neobična drvena polica bit će jedan od izložaka u Nordijskog kući za vrijeme trajajnja Tjedna dizajna

- Dizajn koji ćete vidjeti na ovoj izložbi u mnogočemu odražava naša društva – on je inovativan, funkcionalan, praktičan i iako se može osjetiti i određeni nordijski duh, ima i mnogo toga što naglašava osobitosti svake zemlje - poručuju nordijski veleposlanici u Republici Hrvatskoj Anders Christian Hougård, Timo Rajakangas, Astrid Versto i Lars Schmidt.

>>Na trećem Tjednu dizajna Zagreb očekuju vas brojni popusti i partyji

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije