To bi tako trebalo

Kako imati uredan dom bez velike muke?

uredan dom
Foto: Thinkstock
1/6
10.07.2018.
u 08:50

Razbacane cipele, prljavo posuđe u sudoperu, razbacane novine i časopisi..., sve to u domu stvara veliki nered. Evo stvari koje morate napraviti tako da uvijek možete pozvati prijatelje na kavu

Možda su vaši prozori i podovi besprijekorno čisti, ali postoje stvari zbog kojih ćete se zasramiti ako vam iznenada navrate prijatelji ili susjedi. Stoga, postoje nekoliko stvari koje ni jedan dan ne smijete preskočiti. Bit će vam ugodnije i lakše već odućeg dana.

Razbacane cipele u hodniku

Čim se izujete, a činite to svaki put kad uđete u kuću kako bi podovi ostali čisti, cipele uredno složite. Tako će ulaz u dom uvijek biti uredan i stvari posložene. urednom držite i pristiglu poštu, odložene ključeve... Ako je razbacano, odaje dojam nevjerojatnog nereda. Gosti i cipele?

Foto: pixabay

To je dilema koju svatko od nas rješava na svoj način. Izbor je ponuditi gostima platnene papuče, slip čarape ili otirač na kojem će moći obrisati cipele prije nego što krenu dalje u stan.

Prljavo poduđe u kuhinji

Prljavo posuđe odmah operite, ne slažite ga u sudoper, već ga odmah ili isperite i stavite u perilicu ili operite, obrišite i osušite. Uvijek očistite stol nakon jela, redovito nosite smeće. Nije puno posla, ali ostavite li to, nered se vidi.

Foto: pixabay

Razbacane novine

Magazini, časopisi, novine, papiri... kakav nered u dnevnom boravku. Ne dopustite ga!

Hrabro složite krevet

Učinite to čim ustanete, potrajat će najviše minutu-dvije.

Uredna kupaonica

Umivaonik uvijek iza sebe isperite i prebrišite. Isti savjet vrijedi i za kadu, i tuš kabinu. Mali trik - tuš kabinu dok je još mokra i puna pare prebrišite spužvicom.

Foto: pixabay

Kutije, razdjelnici...

Ukrasne kutije, razdjelnici pošte, pernice... Sve to osigurava uredne police, komode, prozorske daske i druga mjesta na koja čestš odlažemo takve stvari.

Odmah objesite rublje

Oprano rublje odmah izvadite iz perilice i dobro ga protresite. Tako ćete manje vremena potrošiti na glačanje, Ono što se ne glača najbolje je odmah spremiti u garderobu ili ormare.

Foto: pixabay

Ne razbacujte odjeću

Pod izlikom "složit ću poslije" spremni smo pola ormara imati po stolcima ili krvetu. A onda je pravi posao složiti odjeću natrag unutra na svoje mjesto.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije