ŠTEDLJIVO RJEŠENJE

S ovom glavom tuša nećete proliti ni kap vode viška

tuš
Foto: Promo fotografije
21.07.2014.
u 11:01

Prvi mlaz vode koji krene kroz tuš zadržava se u njegovoj glavi dok ne postigne topliju temperaturu

Prilikom tuširanja uglavnom trošimo više vode nego što je potrebno. Jedan od razloga je i taj što, kada je pustimo iz slavine, treba nekoliko sekundi da nakon prvog hladnog mlaza dođe topla voda koju potom još trebamo prilagoditi na temperaturu koja nam odgovara. 

Dizajneri Yu Kwang Kang i Se Cheon Lee osmislili su glavu tuša, točnije dvije, koje zadržavaju prvi mlaz hladne vode i zagrijavaju ga na željenu temperaturu kako ne bismo besmisleno prolijevali vodu čekajući topli mlaz. Kada dodirom osjetimo da je voda dovoljno topla, glave tuša se razdvajaju, a jedna se tada rabi za tuširanje.  

Ovaj zanimljiv proizvod zasad je samo prototip, ali očekuje se da će sljedećih godina zaživjeti u ekološki osviještenim domovima.

>>Stalak za boce tanak kao papir oduševit će ljubitelje drveta

Komentara 1

Avatar targus
targus
09:41 22.07.2014.

kao inovator sam o ovom istom problemu razmišljao pred dvije godine, ali sam odustao zbog pomanjkanja financija i borbe sa administracijom,..svaka čast ovom dvojcu,...barem nećemo proljevati vodu bez razloga....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije