LIVING - novosti iz svijeta interijera
Naslovnica Interijeri Dom iz snova

Romantični stil vaš je izbor? Evo savjeta kako da uredite prostor!

Kako domu udahnuti romantični duh a pritom ne pretjerati te na što još treba paziti prilikom uređenaj doma u ovom stilu otkriva naša kolumnistica
21. siječnja 2020. u 10:30 0 komentara 5301 prikaza
romantični stil ankica
Foto: Promo fotografija
Pogledajte galeriju 1/11

Moderni trendovi uređenja interijera u velikoj mjeri nameću minimalizam. No, što je s nepopravljivim romantičarima koji ne mogu i ne žele prihvatiti trendove minimalistički uređenog doma?

Za sve vas evo ključnih smjernica i savjeta kako urediti dom u tom tonu. Lepršavi materijali, čipka, bjelina, sve nježne pastelne boje, cvijeće, ambijentalna rasvjeta, raskošni lusteri... Sve su to elementi koji pridonose romantičnom ugođaju u domu. Dobrom kombinacijom boja, namještaja i svih navedenih dekorativnih elemenata zasigurno ćete uspješno urediti svoj dom poput pravog stručnjaka.

romantični stil ankica | Autor : Promo fotografija Foto: Promo fotografija

Sve prostorije svoga doma možete urediti u romantičnom duhu. Možete se odlučiti urediti i samo jednu prostoriju (koja će biti vaša oaza za opuštanje). Dnevni boravak idealna je prostorija u kojoj imate priliku pokazati svoj smisao za uređenje. Da biste postigli romantični ugođaj, zidove obojite u bijelu ili bež boju. Zavjese neka budu lepršave, a dekori s cvjetnim uzorcima i čipkom.

Romantična elegancija u domu zahtijeva elegantnije materijale poput baršuna, brokata i damasta, dok se u romantičnom rustikalnom interijeru preporučuju više pamuk i lan.
Odaberite raskošni kristalni luster koji će privlačiti pozornost iznad stola. Popularni shabby chic namještaj i druge slične detalje također možete odlično ukomponirati u romantično uređen interijer.

romantični stil ankica | Autor : Promo fotografija Foto: Promo fotografija

>>Uređenje lofta: Ogolite zidove i prozore, a namještaj neka bude neutralan

DOBAR SAVJET ZLATA VRIJEDI

 

Izbjegavajte masivan namještaj tamnih tonova

1. Ako ste romantičar u duši, svakako se odlučite urediti svoj dom u romantičnom duhu koji će odisati toplinom, lakoćom i smislom za estetiku. 

2. Izbjegavajte teški tamni namještaj. Pokućstvo neka bude bijelo, po mogućnosti sa stiliziranim ornamentima. 

3. Pazite da prostor ne pretrpavate s puno nepotrebnih dekorativnih detalja. Lako se može otići u krajnost. Stoga, imajte to na umu kako biste izbjegli kič. 

4. Ne zaboravite elegantnim posuđem i stolnjacima s cvjetnim motivima upotpuniti osjećaj romantike u svome domu. Sjetite se upaliti i svijeće.

5. Romantika je uvijek aktualna, kako u životu općenito tako i u dizajnu interijera. Nemojte se dvoumiti, krenite u avanturu uređenja svoga doma u romantičnom stilu. Vaši prijatelji, obitelj, ali i vi sami zasigurno ćete uživati u ovoj ljepoti.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.