Naslovnica Interijeri

U svoj životni prostor unesite - pruge!

Pruge u interijerima gotovo da nikada nisu ni izlazile iz mode, no rijetko se odvažimo na njih. Možda je sada pravi trenutak...
24. veljače 2017. u 07:15 1 komentara 2057 prikaza
pruge u interijeru
Foto: Thinkstock
Pogledajte galeriju 1/14

Pruge su sastavni gotovo dio svakoga stila uređenja i postoje već stoljećima u interijerima. Možemo ih vidjeti na tekstilu kojim su presvučene antikne, minimalističke ili moderne sofe, a isto tako na zidovima, dekorima, posteljini, detaljima... Svaki je stil imao svoje omiljene boje i debljine pruga...

Unatoč tom kontinuiranom postojanju i nastojanjima dizajnera da u stanove koje uređuju uvijek ubace i ponešto prugasto, rijetko se odlučujemo za njih u svome domu. Prije svega zato što se bojimo da će dominirati prostorom te da će nam brzo dosaditi. Neki su pak uvjereni da je to samo trend i da će im dom vrlo brzo postati neatraktivan.

pruge u interijeru | Autor : Thinkstock Foto: Thinkstock

No, sve to ipak nije točno jer pruge imaju veliku ulogu u svakom interijeru. Mogu posve promijeniti prostor – tek jastučići, deka ili zavjese s uzorkom pruga razbit će monotoniju i učiniti ga dinamičnim, razigranim, maštovitim, veselim... Odabirom određenih nijansi, boja, redoslijeda i širine pruga moći ćete postići željeni ugođaj.

pruge u interijeru | Autor : Thinkstock Foto: Thinkstock

Pastelne boje kombinirane s bijelom donijet će svježinu u prostor, dok će ga jarke ili tamnije boje učiniti dramatičnijim. Njih obično biramo kada želimo naglasiti taj dio interijera. Možete ih postavljati u bilo koji dio stana – od kuhinje, preko dnevne i spavaće sobe i hodnika sve do kupaonice.

Novost je što je danas moguće nabaviti u trgovinama i namještaj s prugama – tako fronte u kupaoničkom ili kuhinjskom namještaju mogu biti s tim uzorkom. Pogledajte fotogaleriju i nadahnite se našim prijedlozima.

>>VIDEO Pruge su IN! Pogledajte kako sami možete ukrasiti zid

Elipso