RIJEŠITE SE DILEME

Strah od boje riješite sa "štih" probom

boja
Foto: Thinkstock
1/4
21.06.2015.
u 11:00

Boje mijenjaju atmosferu i donose promjene, ali jesmo li baš spremni na njih? Prije velikog posla napravite test

Ovo je idealno doba za bojanje stana, no ako imate dileme "upustiti" se ili ne i svoju sobu (ili samo jedan zid) obojati nekom jakom intenzivnom bojom, napravite mali test. Uzmite komad kartona i prebojite ga odabranom bojom pa kad se osuši prislonite na zid.

Morate voditi računa da takav probni uzorak mora biti veliki, barem 70x70 cm da bi dobili dobar dojam kako će taj zid uistinu izgledati i hoće li se slagati s namještajem i kućnim tekstilom koji koristite.

Foto: pixabay

Boja donosi živost u prostor, ali morate znati kako može brzo i dosaditi. Kad vam se to dogodi, a niste spremni za novu avanturu bojanja, na zid stavite, primjerice, veliko platno, oku ugodne boje i motiva, koje je razapeto na stiropor.

Nikad jakim bojama ne bojajte i zidove i strop, jer tako ćete stvoriti efekt "kutije". U većim prostorijama, posebno ako imate dio spuštenog stropa, možete se poigrati kontrasnom bojom te obojati samo dio stropa.

Foto: pixabay

>>Kako spriječiti provalnike da se približe vašem domu

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije