Svijet interijera

Preuređenjem do topline doma!

stan
10.11.2016.
u 07:30

Udobnost i funkcionalnost bili su misao vodilja pri uređenju stana.

Pretvoriti jedan veliki stan u dva manja nije lagan posao ni kada ga se prihvati netko s velikim iskustvom poput Ivančice Kršek, vlasnice studija Makeover addict. Vlasnici nekretnine i investitori željeli su stan od oko 120 četvornih metara podijeliti u dva manja stana koji mogu funkcionirati kao dvije zasebne cjeline zbog njihove nove funkcije. Već svi znamo da je novi trend zahvatio i Zagreb, pa se tako i u glavnom gradu povećala potražnja stanova za kratkoročni najam u turističke svrhe. Vlasnici su tako odlučili svoju staru nekretninu iskoristiti na najbolji mogući način. Osnovna ideja vodilja bila je da stanovi uređenjem odskaču od ostatka ponude koja je često uniformna i konfekcijska ili se svodi na slijepo kopiranje kataloga s namještajem i časopisa za uređenje interijera.

"S obzirom na to da je vlasnik stana i sam ljubitelj dizajna interijera, vrlo brzo dogovorili smo koncept uređenja oba stana. Iz dizajnerske perspektive najzahtjevnije je bilo predvidjeti profil gostiju koji će koristiti stanove, odakle dolaze, koje su njihove navike i očekivanja i u skladu s time pogoditi koncept uređenja koji će biti privlačan većini, a opet biti drukčiji i poseban. Osim lijepo dizajniranog interijera prioriteti su bili i udobnost i funkcionalnost prostora pa smo pazili da svaki stan ima dovoljno ormara, udobne krevete i prostora za kretanje da se gost ne osjeća kao u skučenoj sobi hotela. Idejno rješenje i dizajn interijera odradili smo zajedno vlasnik stana i ja, dok je izvođač radova bila tvrtka VIK – EKO d.o.o. uz brojne druge partnere", objašnjava Ivančica Kršek. Najzahtjevniji dio bila je izgradnja nove kupaonice na mjestu nekadašnje smočnice i spremišta pa, iako je stan bio u dobrom stanju, zbog nove funkcije u potpunosti je adaptiran. Vlasnik i dizajner interijera tako su odlučili zadržati samo postojeći parket koji je prebrušen i nanovo prelakiran, a sve je ostalo novo.

"Zamijenjena je sva unutarnja stolarija, po mjeri su izrađene dvije nove kuhinje, jedna kupaonica izgrađena je ispočetka, a druga je kompletno adaptirana, namještaj je nov. Željeli smo da stanovi imaju i toplu notu pa se trenutačno vrlo popularno drvo hrasta provlači kroz oba stana, u formi furnira i punog drveta. Izuzetno sam zadovoljna učinjenim jer su stanovi u funkciji već šest mjeseci i unatoč brojnim gostima koji ih svakodnevno koriste i dalje sve izgleda kao na dan kada je uređenje završeno, što znači da je stan funkcionalan, kvalitetno adaptiran i opremljen. Također, gosti su oduševljeni kada uđu u stanove te posebno nakon boravka u njima, a najveća je nagrada da se korisnik osjeća ugodno i posebno u prostoru te da se poželi vratiti", objašnjava dizajnerica stanova te napominje da je sav namještaj kupljen u trgovinama u Hrvatskoj, a ono što se nije moglo pronaći u njima, jednostavno su izradili sami.

Kako nisu bili zadovoljni ponudom rasvjete po prihvatljivoj cijeni, velik dio rasvjete također su napravili sami. Puno se pažnje posvetilo uređenju zidova i detaljima da bi se gosti osjećali što ugodnije u prostoru u kojem borave. Svi plakati, folije, slike i natpisi na zidovima dizajnirani su specijalno za te prostore. Tako je uređen i hodnik, u kojem je zalijepljena folija na kojoj je prikazana karta grada Zagreba pomoću koje svaki posjetitelj prema ucrtanom putu može lako doznati kako najlakše i najbrže stići do mjesta koje želi posjetiti. Veliku spavaću sobu krase noćni ormarići od starih enciklopedija i metalnih bačvi za motorno ulje, koji su naknadno preuređeni u radionici Makeover addicta. Osim lustera i lampi koje su izradili sami uz pomoć kabela u neobičnoj boji i žarulja većih dimenzija, kupili su dva upečatljiva lustera, jedan sa staklenim pipetama iz Kare designa i Maslačak iz Ikee."Spomenimo i kuhinju u malom stanu u kojoj su stol i stolci rađeni po mjeri od hrastova furnira i akrila, s time da je iskorišten korpus od stare kuhinje, a zamijenjene su samo fronte ormarića. Umjesto zidnih pločica postavljeno je kaljeno staklo na koje je aplicirana folija na kojoj piše “Dobar tek” na različitim svjetskim jezicima", kaže Ivančica Kršek.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije