BEZ PUNO TROŠKOVA

Premalen vam je dnevni boravak? Evo 10 brzih dizajnerskih rješenja!

15.08.2019.
u 07:00

Koristite srednje ili velike zidne ukrase, neka namještaj bude u svjetlim bojama,

Dnevne sobe vrlo često su nedovoljno velike prostorije. Čak i onda kada imaju lijepu kvadraturu, vlasnici bi htjeli barem još koji kvadrat više, da ne izgledaju tako natrpani stvarima.

Decoholic donosi 10 trikova kako učiniti dnevni boravak prostranijim i prozračnijim.

1. Ukoliko već niste to napravili, neka vam sljedeća investicija u stanu bude instalacija plazma televizora na zid. Oslobodit ćete komodu za televizor za druge stvari ili ćete je moći potpuno ukloniti da se oslobodi prostor.

2. Koristite namještaj svjetlijih boja za dnevni boravak. On, naime, ima manju vizualnu težinu. Uz to, ne bi trebao biti na podu već na malim nogicama za prozračniji dojam. Tamno namještaj konzumira mnogo prostora. Uz to, neka i tepih bude svjetlije boje.

3. Svjetliji tonovi zelene i plave u kombinaciji s neutralnim bojama dat će dojam prostrane dnevne sobe. Neka oni budu na jastucima ili na sagovima. Minimizirajte broj boja na tri. Savršeno će funkcionirati s monokromnim paletama u malom dnevnom boravku. Također, svjetli podovi dat će osjećaj čistoće i topline.

4. Koristite srednje ili velike zidne ukrase ili slike. Uz to, postavite ih u razini očiju točno iznad većih komada namještaja. Ne grupirajte puno manjih slika na jednom mjestu jer će dati efekt smanjivanja prostorije.

5. Postavite ogledala. Opće je poznato da ona povećavaju prostor. No, nije to tako lako. Smjestite ih tamo gdje će reflekirati svjetlo. Ako budu reflektirali stvari i namještaj, učinak će biti suprotan.

Foto: Ankica Juričević

6. Multifunkcionalni namještaj idealan je za male prostorije. Primjerice, stolić u dnevnom boravku mora imati i policu za odlaganje knjiga, časopisa i manjih stvari. Tako ćete bolje organizirati prostor i učiniti ga urednijim.

7. Pustite svjetlost u dom kroz propusne zavjese. One tamne samo će dodatno zatvoriti ionako skučeni prostor. Postavite visoke podne lampe za dodatno svjetlo i efekt izduživanja prostorije.

8. Očistite dnevni boravak od nepotrebnih stvari koje se gomilaju s vremenom. Sve sortirajte u dekorativne kutije i košare, s polica maknite sve nepotrebno. Tako ćete i osvježiti i vizualno proširiti prostor.

9. Koristite manji namještaj kakav i priliči manjem prostoru. Stolci, primjerice, ne moraju imati naslone za ruku, kutnu garnituru može zamijeniti sofa, stolić ne mora biti velikih dimenzija. No, nemojte da svaki komad bude malen jer će i tako soba izgledati prenatrpano.

10. Često se zaboravlja na vertikalnu os prostorije i da se ona može širiti i u drugim smjerovima osim horizontalnom. Visoke vaze, visoki dekori, umjetnine privući će poglede, ali i vizualno povećati prostor.

>>Uz ovih 8 trikova dnevni boravak bit će elegantan kao iz časopisa

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije