Struktura stanice

List pod mikroskopom dao joj ideju za fotelju

Moderno i šik
Foto: Promo fotografija
1/3
05.08.2014.
u 15:00

Struktura fotelje izgleda vrlo šik i moderno pa u interijeru može biti i kao uporabni predmet i kao instalacija.

Dizajnerica Lilian van Daal kreirala je konceptualni stolac razvijen kao alternativa konvencionalnom tapeciranom namještaju. Koristila je 3D tehnologiju i različite materijale, poput poliamida, a inspiraciju je pronašla u biljnoj stanici i njezinoj strukturi.

Foto: Promo fotografija

Tijekom tehnološkog procesa proizvodnje materijala susrela se s nekoliko problema. Sjedalo, po želji može biti tvrđe ili mekše, a to znači i različitu gustoću korištenog materijala. Cilj joj je u budućnosti razviti mogućnost korištenja biljnih materijala, što bi u mnogočemu smanjilo troškove proizvodnog procesa.

Stolac je dizajneričin diplomski rad na Royal Academy of Art u Haagu, a sama se nada brzom uključenju njezina projekta u proizvodne procese velikih proizvođača.

>>Stolić nastao iz koncepta lepeze, kriške torte i stubišta

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije