KREATIVCI IZLAŽU

Počinje peti ArtOmat, sajam nekonvencionalnih umjetničkih predmeta

'14.12.2012.,  Zagreb - Artomat , sajam nekonvencionalnih bozicnih poklona i umjetnina u HDLU. Photo: Jurica Galoic/PIXSELL'
Foto: 'Jurica Galoic/PIXSELL'
11.12.2014.
u 11:30

U zagrebačkom HDLU-u u petak, 12. prosinca otvara se jubilarno izdanje sajma na kojem možete pronaći nešto za sebe, idealan božićni poklon i vidjeti i originalne kreacije uporabnih i dekorativnih predmeta

Zagrebački ArtOmat, koji se otvara u petak, 12. prosinca u 19 sati prigodnim glazbenim programom, polako postaje mala kulturna institucija na kojoj se okupljaju domaći i strani umjetnici i kreativci iz zemlje i inozemstva te predstavljaju svoje radove iz domene produkt i tekstilnog dizajna te primjenjene umjetnosti.

To potvrđuje i brojka pet pored ovogodišnje najave. Peto jubilarno izdanje sajma nekonvencionalnih umjetničkih predmeta po dobrom starom običaju održat će se u HDUL-u, Domu hrvatskih likovih umjetnika. Na njemu ćete moći vidjeti radove 75 selektiranih umjetnika koji će predstaviti svoje unikatne kreacije. Kako je manifestacija sajamskog tipa, na njoj ćete moći i kupiti proizvode kreativaca po povoljnim cijenama.

Foto: Goran Jakuš/Pixsell

Na sajmu koji traje do 21. prosinca će se svakodnevno događati popratne manifestacije te radionice na principu DIY (do it yourself) ili 'uradi sam' gdje će svim zainteresiranima biti pokazano kako neke kreativne ideje mogu i sami sprovesti u djelo, a koje mogu biti idealan i originalan božićni poklon. Tako možete, između ostaloga, naučiti izradu origamija, mozaika od recikliranog materijala ili keramičkih pločica, optičkih igračaka i pokretnih slika.

Foto: Robert Demo
Na sajmu će biti izložene i keramičke tegle za cvijeće kreativnog trija iz Zagreba LeBand Ceramics

Foto: Robert Demo

Ukrasni tanjuri WallWare od puhanog stakla Rudija i Lotte Gulinck također ćete moći nabaviti na sajmu

>>Zavirite u svijet domaćih kreativaca i zaljubite se u njihov namještaj

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije