LIVING - novosti iz svijeta interijera
Naslovnica Interijeri Kvadrat po mjeri

Pet jako dobrih razloga za namještaj po mjeri

Jeftinije, kvalitetno, dugotrajno, potpuno prilagođeno prostoru i vama te ekološki. Ovih pet razloga trebalo bi biti dovoljno da prilikom uređenja doma razmislite o izradi namještaja po mjeri
21. rujna 2020. u 10:00 0 komentara 2783 prikaza
ugradbeni ormar
Foto: Promo

Da bismo životni prostor mogli uistinu nazvati domom, prvi je preduvjet da se u njemu uistinu osjećamo ugodno. Da bismo to postigli interijer mora i stilski i vizualno i funkcionalnošću odgovarati svim ukućanima. A to nije jednostavno. Zbog toga, uređenje interijera često mora odgovoriti na više zahtjeva nego biste isprva pomislili.

Osim funkcionalnosti svi želimo i prostor u kojem ćemo se osjećati ugodno što često ne znači samo praktičnost nego i izbor pravih boja, detalja, vrsta namještaja i materijala. Zbog toga uređenje doma postaje projekt koji zahtjeva vrijeme i promišljanje, a nije samo investicija, odnosno trošak. Ako uređujete novi stan, kuću ili postojeći životni prostor prilagođavate novim životnim prilikama, svakako razmislite o namještaju po mjeri.

Za to postoji najmanje pet dobrih razloga. Svakako, izradu prepustite stručnjacima, stolarima, ali im iznesite svoje želje i potrebe, poslušajte njihove prijedloge, pogledajte rješenja i – otisnite se u projekt stvaranja doma po mjeri.

Veliki bum pokućstva po mjeri | Autor : Dom i vrt Foto: Dom i vrt

Namještaj po mjeri je često jeftiniji od kupovine gotovog namještaja u specijaliziranim trgovinama za opremanje doma. Namještaj po mjeri podrazumijeva da nacrte, izradu i montažu ne plaćate dodatno već je uključena u ukupnu cijenu projekta. Budući da se namještaj izrađuje u potpunosti po vašim željama, često s jednim komadom namještaja možete riješiti više zahtjeva što znači uštedu prostora i novca.

Izaberete li prave materijale i okove, dobili ste namještaj koji je kvalitetan i dugotrajan. Iako neke detalje želite mijenjati kako se mijenjaju stilovi, trendovi ili vlastiti ukus, neke komade ili čak prostore, poput kuhinje, svakako želite opremiti da traju duže i služe od prvog trenutka maksimalno funkcionalno.

Veliki bum pokućstva po mjeri | Autor : Dom i vrt Foto: Dom i vrt

Namještaj po mjeri je u potpunosti prilagođen prostoru za koji se izrađuje. Jedino pravi, kvalitetni, ugradbeni ormar može zamijeniti nekoliko jedinica za odlaganje obuće, odjeće, posteljine i tekstila za kućanstvo. Odaberite mjesto u vašem domu kojeg smatrate savršenim za veliki ugradbeni ormar i posao prepustite stručnjacima. Za inspiraciju posjetite specijalizirane prodavaonice, poput Iverpana, i pogledajte asortiman košara i liftova te rasvjete za ormare. Dok ste tamo izaberite i najmodernije i najkvalitetnije ručkice ili se jednostavno odlučite za klizna vrata s ispunama po vlastitom izboru.

126 kvadrata po mjeri četveročlane obitelji | Autor : Dom i vrt Foto: Dom i vrt

Želite li “zeleno”, svakako se odlučite za namještaj po mjeri. Neki trgovci materijala za izradu namještaja, poput Iverpana, nude pločaste materijale s najvišim ekološkim certifikatima. Osim pločastih materijala, zatražite i vijke tvrtke Spax koji imaju ekološki odobren antikorozivni premaz. Jedino birajući dobavljače i materijale možete biti sigurni da u svoj prostor unosite proizvode koji podižu kvalitetu življenja.

I naposljetku, ali ne najmanje važno, uključite sve ukućane u projekt izrade namještaja po mjeri. Neka uređenje vašeg životnog prostora bude zabavno i inspirativno. Ipak je to prostor u kojem se opuštate i družite i želite mu dati osobni “potpis”.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.