Cjedilo za limun

Ovo je revolucionarni dizajnerski komad 20. stoljeća!

cjedilo za limun
10.07.2014.
u 10:13

Autor je ideju za oblik zapravo dobio od izgleda lignje

Poglede definitivno privlači, ali je iznimno nepraktičan komentari su to koji najbolje opisuju cjedilo za limun Philippea Starcka po kojem je dizajner možda i najpoznatiji široj javnosti.
Juicy Salif cjedilo za limun Starck je predstavio 1990. godine za brend Alessi i iako izgledom podsjeća na pauka i doista je prekrasno, uopće nije praktično za namjenu kojoj služi.

Jako sam zadovoljan ovim projektom jer je to zapravo velika šala. To je ujedno i najkontroverzniji komad dizajna ovog stoljeća, ali i jedan od najzabavnijih projekata na kojem sam radio tvrdi Alessi.

Starck je ideju za oblik zapravo dobio od izgleda lignje, kada je prilikom ručka uj jednom restoranu odlučio svoje pržene lignje zaliti svježe cijeđenim limunovim sokom.

Inače mi je potrebno vrijeme da shvatim posljedice koje neki dizajn može imati, no kad mi je Philippe poslao skicu ovog cjedila, odmah sam znao što imam u rukama zaključio je Alessi.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije