ORIGINALNO

Ljuljačka u kojoj bi se rado našli i odrasli

ljuljačka
Foto: isabelandhelen.com
1/7
25.09.2015.
u 11:00

Toplo hladna kombinacija boja i geometrijski oblici glavni su adut ovih veselih ljuljački predstavljenih na Londonskom sajmu dizajna

Na aktualnom Londonskom sajmu dizajna (London Design Festival), koji se održava do 27. rujna predstavljena je i ljuljačka čije oblikovanje potpisuje studio Isabel and Helen.

Mlade dizajnerice već nekoliko godina su udurženi kreativni dvojac poznat po suradnji sa brendovima kao što su Nike, Puma, Protein i Farfetch te interaktvnim instalacijama u Victoria i Albert muzeju i na mnogim festivalima.

Foto: isabelandhelen.com

Prije predstavljanja na poznatom sajmu dizajna, njihova ljuljačka predstavljena je Chelsea College of Arts u sklopu izložbe Chelsea 10, kojom ovaj koledž slavi prvo desetljeće postojanja. No, još dvije njezine replike postavljene su, također kao dio izložbene koncepcije, na dva mjesta u središtu Londona: Millbanku te na dječjem igralištvu Rootstein Hopkins.

Foto: isabelandhelen.com

Ljuljačka, koja se sastoji od dvije sjedalice, plijeni uočljiivim bojama i velikim drvenim plohama od kojih je napravljena. Svaka ljuljačka oblikovana je od različitih geometrijskih ploha, inspirirane konstruktivizmom, ruskim avangardnim pokretom. Taj utjecaj se ogleda i u izboru boja.

>>Revolucionarno rješenje za auto: sklopiva atraktivna garaža

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije