USPJEŠNA PRENAMJENA

Od poslovnog prostora do modernog doma visokog sjaja

jasmin viner crno-bijeli stan
Foto: Arhidiz studio
1/15
09.10.2015.
u 10:15

Saznajte kako je tekla preobrazba ureda do 53 četvorna metra u centru Zagreba u funkcionalan, skladan i ukusno opremljen stan

Donedavno je stan u centru Zagreba bio uredski prostor, dok ga vlasnici nisu odlučili, uz pomoć dizajnerice interijera Jasmin Viner, pretvoriti u stambeni. Rezultat je moderan dvoetažni stan od 53 m², koji se sastoji od dnevne zone – kuhinje s blagovaonicom i dnevnim boravkom – te spavaće zone.

Vizualno odvajanje
Gornja etaža rezervirana je za gostinjsku sobu, no taj prostor tek čeka na uređenje.

– Budući da klijenti više nisu trebali uredski prostor, odlučili su ga prenamijeniti u stan. No, prostor smo uredili tako da se opet vrlo lako može vratiti u uredski, kako su i željeli vlasnici – kaže dizajnerica Jasmin Viner koja je poštovala i želju vlasnika da stan bude moderan, minimalistički uređen te lako održiv.

Foto: Arhidiz studio
Jasmin Viner odabrala je za cijeli stan gres keramiku jer ima najbolji tonalitet

Stoga su u uređenju korištene neutralne boje, jednostavni materijali i linije namještaja te vrlo malo detalja, kako bi budući eventualni povratak u uredski prostor bio što lakši. Raspored prostorija nije se mijenjao, kao ni instalacije, pa adaptacija nije bila zahtjevna ni dugotrajna, kao što je to u većini slučajeva. Dorađena je keramika u nekim dijelovima stana, oličeni zidovi, postavljene tapete na neke dijelove te novi namještaj.

Kako je spavaća soba prilično skučena, problem odlaganja odjeće riješen je ugradnjom dvaju ormara u hodnik. U njemu se nalaze i kuhinja s malim blagovanjem te kupaonica. Tako je vješto, bez puno promjena koje bi uključivale i rušenje zidova, iskorištena velika površina hodnika i postojeća čajna kuhinja. Zahvaljujući bijeloj boji materijala i namještaja u hodnik je, pa tako i prostor kuhinje i blagovanja, dovedena svjetlost.

Foto: Arhidiz studio
S bojama se nije pretjerivalo kako bi se u eventualnoj budućoj promjeni mogli lako ukomponirati drugi materijali

Prostrano i prozračno
Osim toga, na taj se način i stvorio dojam prostranosti i prozračnosti. Crno-bijela kromatska kombinacija dominira cijelim stanom, a osobito efektno djeluje u hodniku – bijeli dio pripada kuhinji, a crni garderobnim ormarima.

Foto: Arhidiz studio
Spavaća soba također je uređena u neutralnim tonovima

– Ormar je u potpunosti od crnog akrila visokog sjaja, a kuhinjski ormarići od bijelog iveral akrila i bijelog kaljenog stakla te sudoper od bijelog silgranita, kako bi se vizualno odvojili po svojoj namjeni, ali i stvorila ravnoteža u prostoru – objašnjava Jasmin Viner.

>>Adaptacijom do više prostora i dva dnevna boravka

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije