Naslovnica Interijeri

Novo, dizajnersko ruho ikone grada Rovinja

Hotel Adriatic doživio je temeljitu adaptaciju interijera kojom je podignuta kvaliteta smještaja te je dobivena vrijedna umjetnička zbirka
08. srpnja 2016. u 08:30 0 komentara 409 prikaza
hotel adriatic rovinj
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/25

Putovanja nerijetko pamtimo i po hotelima u kojima smo odsjeli, a njihova usluga i ponuda kao i interijer i atmosfera koja u njemu vlada uvelike utječu na cjelokupnu sliku koju imamo o mjestu koje smo posjetili. Između ostaloga i to su imali na umu kreatori novoga izgleda hotela Adriatic, jednog od zaštitnih znakova ugostiteljske ponude u Rovinju i prvih pravih svjedoka početaka turizma u ovom gradu.

Mnogi će reći da je upravo Adriatic jedan identiteta Rovinja. Svježe obnovljeni interijer dar je hotelu za vrijedan jubilej, njegov 102. rođendan. S obzirom na stoljeće postojanja i povijesnog značenja hotela radovima se pristupilo na način da se sačuvaju sve vrijednosti i stari duh hotela.

hotel adriatic rovinj | Autor : Duško Marušić/PIXSELL Foto: Duško Marušić/PIXSELL

Šestomjesečna adaptacija bila je doista sveobuhvatna: dok je pročelje zgrade zadržalo svoj autentični izgled iz 1913. godine, unutrašnjost hotela doživjela je među ostalim i proširenje kvadratutre i smanjenje broja soba sa 27 na 18. Tako je, objašnjavaju čelni ljudi hotela, podignuta razina kvalitete smještaja i usluge a hotel je dobio i vrijednu umjetničku priču i postao odredište svih poklonika umjetnosti.

- Interijerom hotela dominira više od stotinu umjetničkih djela lokalnih i regionalnih umjetnika dok po pitanju dodatnih sadržaja, u prizemlju hotela se nalaze a la carte restoran Brasserie Adriatic s ponudom jela inspiriranih francuskom rivijerom i bar s najvećim izborom viskija u Hrvatskoj – kažu.

hotel adriatic rovinj | Autor : Duško Marušić/PIXSELL Foto: Duško Marušić/PIXSELL

Za arhitektonski dio adaptacije kao i cijeli kreativni koncpet angažiran je nagrađivani Studio 3LHD, poznat i izvan granica zemlje, a za dizajn interijera Studio Franić/Šekoranja i 3LHD. Opremanje hotela umjetninama vodila je kustosica Vanja Žanko, Lana Cavar osmislila je njegov vizualni identitet, a dizajn uniformi osoblja kreirale su dizajnerice iz Studija I-gle.

Rezultat je eklektičan interijer koji u sebi spaja staru i novu arhitekturu i stil uređenja - u njemu se susreću vintage i moderni minimalistički dizajn, tople zaobljene i geometrijske linije zabog kojih se neprestano izmjenjuju profinjenost i suzdržanost s toplinom i intimnom atmosferom.

hotel adriatic rovinj | Autor : Duško Marušić/PIXSELL Foto: Duško Marušić/PIXSELL

- Ovo je neponovljiv i cjelovit ambijent u koje je unesen suvremeni kozmopolitski duh, zahvaljujući i impresivnoj kolekciji umjetnina, među kojima su i instalacije hrvatskih i međunarodnih umjetnika. Tako je hotel iz mjesta za spavanje pretvoren u mjesto za sanjarenje, iz privremenog boravišta u utočište kojim vlada umjetnst – otkrivaju nam u hotelu.

hotel adriatic rovinj | Autor : Duško Marušić/PIXSELL Foto: Duško Marušić/PIXSELL

>>Rovinjskoj kamenoj ljepotici staroj 400 godina vraćen stari sjaj

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.