LIVING - novosti iz svijeta interijera
Naslovnica Interijeri

Novo, dizajnersko ruho ikone grada Rovinja

Hotel Adriatic doživio je temeljitu adaptaciju interijera kojom je podignuta kvaliteta smještaja te je dobivena vrijedna umjetnička zbirka
08. srpnja 2016. u 08:30 0 komentara 416 prikaza
hotel adriatic rovinj
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/25

Putovanja nerijetko pamtimo i po hotelima u kojima smo odsjeli, a njihova usluga i ponuda kao i interijer i atmosfera koja u njemu vlada uvelike utječu na cjelokupnu sliku koju imamo o mjestu koje smo posjetili. Između ostaloga i to su imali na umu kreatori novoga izgleda hotela Adriatic, jednog od zaštitnih znakova ugostiteljske ponude u Rovinju i prvih pravih svjedoka početaka turizma u ovom gradu.

Mnogi će reći da je upravo Adriatic jedan identiteta Rovinja. Svježe obnovljeni interijer dar je hotelu za vrijedan jubilej, njegov 102. rođendan. S obzirom na stoljeće postojanja i povijesnog značenja hotela radovima se pristupilo na način da se sačuvaju sve vrijednosti i stari duh hotela.

hotel adriatic rovinj | Autor : Duško Marušić/PIXSELL Foto: Duško Marušić/PIXSELL

Šestomjesečna adaptacija bila je doista sveobuhvatna: dok je pročelje zgrade zadržalo svoj autentični izgled iz 1913. godine, unutrašnjost hotela doživjela je među ostalim i proširenje kvadratutre i smanjenje broja soba sa 27 na 18. Tako je, objašnjavaju čelni ljudi hotela, podignuta razina kvalitete smještaja i usluge a hotel je dobio i vrijednu umjetničku priču i postao odredište svih poklonika umjetnosti.

- Interijerom hotela dominira više od stotinu umjetničkih djela lokalnih i regionalnih umjetnika dok po pitanju dodatnih sadržaja, u prizemlju hotela se nalaze a la carte restoran Brasserie Adriatic s ponudom jela inspiriranih francuskom rivijerom i bar s najvećim izborom viskija u Hrvatskoj – kažu.

hotel adriatic rovinj | Autor : Duško Marušić/PIXSELL Foto: Duško Marušić/PIXSELL

Za arhitektonski dio adaptacije kao i cijeli kreativni koncpet angažiran je nagrađivani Studio 3LHD, poznat i izvan granica zemlje, a za dizajn interijera Studio Franić/Šekoranja i 3LHD. Opremanje hotela umjetninama vodila je kustosica Vanja Žanko, Lana Cavar osmislila je njegov vizualni identitet, a dizajn uniformi osoblja kreirale su dizajnerice iz Studija I-gle.

Rezultat je eklektičan interijer koji u sebi spaja staru i novu arhitekturu i stil uređenja - u njemu se susreću vintage i moderni minimalistički dizajn, tople zaobljene i geometrijske linije zabog kojih se neprestano izmjenjuju profinjenost i suzdržanost s toplinom i intimnom atmosferom.

hotel adriatic rovinj | Autor : Duško Marušić/PIXSELL Foto: Duško Marušić/PIXSELL

- Ovo je neponovljiv i cjelovit ambijent u koje je unesen suvremeni kozmopolitski duh, zahvaljujući i impresivnoj kolekciji umjetnina, među kojima su i instalacije hrvatskih i međunarodnih umjetnika. Tako je hotel iz mjesta za spavanje pretvoren u mjesto za sanjarenje, iz privremenog boravišta u utočište kojim vlada umjetnst – otkrivaju nam u hotelu.

hotel adriatic rovinj | Autor : Duško Marušić/PIXSELL Foto: Duško Marušić/PIXSELL

>>Rovinjskoj kamenoj ljepotici staroj 400 godina vraćen stari sjaj

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.