KRASAN INTERIJER

Stara kuća postala je funkcionalna obiteljska oaza

stan Prigorje Brdovečko
Foto: Grgur Žućko/PIXSELL
1/9
01.01.2020.
u 00:00

U interijeru je najvažnije bilo pronaći prostor za sve članove obitelji i to je učinjeno vrlo uspješno

Reminiscencije na neko prošlo vrijeme i stvarna ukorijenjenost u današnje doba bile su dvije premise na kojima je nastala ova dvoetažna kuća na obroncima brda u Prigorju Brdovečkom. Sagrađena je na temeljima stare kuće. I dok je cijela unutrašnjost moderno osmišljena, nekoliko konstruktivnih elemenata, poput vidljivih greda, posveta su prošlom vremenu.

Važni detalji

– Cijeli interijer uređen je vrlo jednostavno kako bi bio funkcionalan za život i održavanje. Ujedno smo željeli da interijer bude neutralna podloga za istaknute detalje – istaknuo je Darko Kadović čiji je Interrupt tim projektirao i opremio kuću.

Foto: Grgur Žućko/PIXSELL

Interijer je zamišljen kao neutralna podloga, kako bi u prvi plan došli zanimljivi detalji skupljani godinama s puno ljubavi i pažnje

Tako su među bijelim zidovima i dijelovima namještaja u prvi plan došli detalji, poput kamenog zida u dnevnom boravku ispred kojeg je smještena niska dugačka komoda na kojoj je televizor, drvene konstrukcije krovišta, ljubičaste zavjese te zelene staklene plohe koje se ističu u bijeloj kuhinji s frontama visokog sjaja. Ugođaj i šarm modernom prostoru daje i nekoliko pomno biranih konstruktivnih elemenata. Tu je i kamin koji u hladnijem dijelu godine stvara ugodan i topao ugođaj, a stari šivaći stroj neutralnom ambijentu daje veliku osobnost.

– I u prvom susretu s interijerom mora se primijetiti da je pun dnevnog svjetla koje u prostor dolazi kroz velike staklene stijene. Dok to različito dnevno svjetlo s jedne strane “kupa” interijer, pogled prema van otkriva fantastične vizure koje završavaju na zelenim poljima i obroncima – dodao je Darko Kadović.

Foto: Grgur Žućko/PIXSELL

Od zanimljivih detalja valja naglasiti unikatni blagovaonski stol od neobrađenog starog drveta koji je izradio Nebojša Grabić u suradnji s Arisom. Srce doma je kuhinja sa šankom, mjestom svih važnih obiteljskih događanja i druženja. Rađena je po mjeri – sjajne fronte i nenametljive ručke izgledaju elegantno, a šank je poveznica s prostranom blagovaonicom. U prostranom dnevnom boravku dominira velika kutna garnitura, ali pogled uvijek bježi na brojne različite sitnice koje su vlasnici s ljubavlju godinama skupljali. Svaka od tih stvari ima svoju intimnu priču.

Podno grijanje

Uz veliku spavaću sobu ističe se i dječja soba naglašenog volumena kosog stropa potkrovlja i s namještajem prilagođenom najmlađima. Soba nije natrpana namještajem da bi najmlađi imali mjesta za igru i mogli na svoj način otkrivati svijet.

Foto: Grgur Žućko/PIXSELL

Suživot tradicionalnoga i modernoga ogleda se i u izboru materijala za podove. Odabrane su keramičke pločice velikih formata koje se doimaju poput velikih kamenih ploča. Ispod njih postavljen je sustav podnog grijanja koji ravnomjerno i ugodno grije cijelu kuću. Vlasnici su se odlučili za keramičke pločice među ostalim i zbog lakšeg svakodnevnog održavanja interijera.

– U samom osmišljanju projekta, budući da se radi o velikoj kvadraturi koju karakteriziraju velike prostorije i otvoreni tlocrt, najzahtjevnije bilo je ispuniti prostor da ne djeluje prazno, da svojim šarmom poziva na ugodno druženje i kvalitetan život. To je bio i naš projektni zadatak – ističe Darko Kadović dodajući da su istodobno morali postići sklad i dobiti interijer koji odgovara zahtjevima vlasnika.

Foto: Grgur Žućko/PIXSELL

A oni su htjeli prostor koji diše, ni sa čime opterećen i funkcionalan, toplu oazu za cijelu obitelj. Tijekom opremanja stana posebna je pažnja posvećena rasvjeti. Sve važne točke, poput stola za blagovanje ili šanka, osvijetljene su središnjom rasvjetom, dok detaljima poseban štih daje ambijentalna rasvjeta.

>>Zbog ove kuće cijelo susjedstvo izgleda elegantnije

Komentara 1

LI
LisaElam
13:59 29.11.2018.

Napravit cu 86 dolara za sat od kuce. Bio sam šokiran kad je moj susjed rekao da je prosjek 95 dolara, ali vidim kako to sada radi. Osjecam se toliko slobode sada kad sam ja vlastiti šef. posjetiti-------->>>>>>>> www.WebJob33.Com

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije