Nakon što smo nedavno predstavili novu adresu i fenomenalan interijer zagrebačkog Takenoka, ovaj kultni restoran odlučio nas je ponovno iznenaditi. I to kako! Kultno zagrebačko okupljalište zaljubljenika u japansku kuhinju, nakon 15 godina postojanja, svojom jedinstvenom gastronomskom ponudom napokon je obogatilo i prekrasni Mediteran.
Štoviše, za svoju ljetnu bazu izabrali su Dubrovnik. Morski Takenoko smjestio se na samom ulazu u Grad, na čak 200 kvadrata unutarnjeg prostora te 300 kvadrata terase s koje puca fantastičan pogled na cijelu luku, zidine te Lokrum. Posebno za Dubrovčane i njihove brojne goste, Mario Starman, glavni kuhar Takenoka, s provjerenom ekipom iz Zagreba i novim snagama iz Dubrovnika, pripremio je specijalni meni ovog japanskog restorana…
Pogled koji obara s nogu
Kamenice, školjke, svježe mediteranske ribe i tune samo su dio noviteta u ponudi, kojom će zasigurno zadovoljiti i nepca najvećih gurmana te tako još jedanput opravdati status pionira u praćenju svjetskih trendova u pripremi i serviranju hrane. Ono što će posebno razveseliti goste restorana u vrućim ljetnim danima proširena je ponuda pića i koktela.
Krunoslav Miler, barmen koji je već cijelo desetljeće zaslužan za ukusne koktele u Takenoku, osmislio je novu listu koktela u kombinaciji s mediteranskim biljkama, poput lavande i ružmarina...
Neutralni tonovi
Što se pak tiče uređenja prostora, dubrovački Takenoko ne slijedi istu filozofiju koju ima zagrebački, što je i logično jer se ovdje i pri uređenju vodilo računa o sljubljivanju s stoljetnim gradskim ambijentom pa je namještaj minimalistički, potpuno neutralnih tonova kako bi ljepote grada došle maksimalno do izražaja. U unutrašnjosti također dominiraju minimalizam i neutralni tonovi, jer glavne zvijezde su, kao uostalom i sve ove godine – fantastična jela.
>>Novo ruho Takenoka: japanske delicije u zen atmosferi