KOLEKCIJA COLLO ALTO

Slavni Alessi predstavio je novu kolekciju pribora za jelo

alessi Inga Sempé
Foto: alessi.com
1/10
29.09.2015.
u 12:00

Poznatu francusku dizajnericu Ingu Sempe Alessi je angažirao za izradu žlica, vilica, noževa...

Francuska dizajnerica Inga Sempe kreirala je pribor za jelo za poznati talijanski brand Alessi. Svoju kolekciju nazvanu Collo Alto dizajnerica je predstavila nedavno u izložbenom centru Nord Villepinte pokraj Pariza.

Osim klasičnog pribora – vilica, noževa i velikih i malih žlica, kolekcija uključuje i zaimaču, veliku žlicu za rižoto, lopaticu za posluživanje torti, žlice za salatu te žličice za sladoled.

Foto: alessi.com

Svi komadi u kolekciji napravljeni su od nehrđajućeg čelika, a odlikuje ih, osim kvalitete materijala i izrade, i rafiniran, jednostavna dizajn – izduženi dijelovi i uski 'vratovi' te plitki udubljeni dijelovi na žlicama. Alberto Allesi dizajn pribora Inge Sempe okarakterizirao je kao mitteleuropski stil.

Foto: alessi.com

Suradnja Alessija i Inge Sempe ne iznenađuje jer poznati talijanski brand uvijek za svoje nove kolekcije pribora za jelo angažira dizajnere, između ostalog i poznata imena poput Ettorea Sottsassa, Toyo Itoa, Jaspera Morrisona i Davida Chipperfie

Foto: alessi.com

>>Najjeftiniji makeover kuhinje koji možete i sami napraviti

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije