NEOBIČNO DNO

Netko se dosjetio: čaša iz koje je nemoguće proliti vino

čaša za vino
Foto: Superduperstudio
1/4
02.12.2014.
u 16:57

Ova čaša ima suženo dno koje prijanja na stol na način da se čaša osloni na koso te se može vrtjeti oko svoje osi

U cilju da kreiraju čašu za vino iz koje je nemoguće da se ono prolije, u američkom studiju Superduperstudio inspirirali su se planetima, konkretno Saturnom, kako su i nazvali kolekciju čaša. Radi se o poprilično neobičnoj čaši za vino koja nema tradicionalan "vrat" ni bazu već suženo dno koje prijanja na stol na način da se čaša osloni na koso te se može vrtjeti oko svoje osi.

S ovakvim dizajnerskim rješenjem nemoguće je nehotice proliti njen sadržaj po stolu, podu, tepihu... Njen široki izaobljeni rub osigurava da, kada je čaša eventualno gurnuta, tekućina ne izlazi van.

Foto: Superduperstudio

Superduperstudio usvojio je tradicionalnu talijansku tehniku puhanja stakla prilikom dizajniranja ovih čaša koje dolaze u dvije dimenzije: 120-150 150-175 ml zapremnine. Inače, vinske čaše dolaze sa duguljastom drškom, odnosno vratom, kako bi se prevenirao prijenos topline s ruku na sadržaj čaše.

- To može biti problem samo kod bijelog, a ne kod crvenog vina - poručili su dizajneri.

>>Bokal za vino koji ga čini još finijm nepcu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije