ZAPANJUJUĆE!

Nedostaje vam prostora u stanu? U ovih 8 m2 stali su krevet, stol, kuhinja, kupaonica...

stan
Foto: Kitoko Studio/Fabienne Delafraye
1/13
30.09.2018.
u 08:24

Vlasnici pariškog stana potrudili su se da njihova dadilja u svojoj sobi ima sve potrebno za život

Mislite da je vaših 30-40-50 kvadrata premalo za život? Da u puno manje stane sve praktički sve što podrazumijevaju čovjekove svakodnevne potrebe potrudili su se dokazati dizajneri iz Kitoko Studija. Oni su u Parizu u samo osam kvadrata sobe za poslugu smjestili više nego što se da zamisliti.

U staroj arhitekturi velikih europskih gradova sobe za poslugu uglavnom su bile potpuno nebitan dio projekta, prostor smješten najčešće na tavanu, malen i zatrpan stvarima koje vlasnicima ne trebaju.

Foto: Kitoko Studio/Fabienne Delafraye

U ovoj modernoj varijanti, vlasnici su se potrudili da njihova dadilja u skučenom prostoru od osam kvadrata ima sve potrebno za život. Radi se o modularnom dizajnu kojim je iskorišten svaki centimetar prostora. U njemu se može spavati, kuhati, jesti, prati, raditi i smjestiti ogromna količina stvari.

Prostor garantira potpunu neovisnost svome korisniku, odnosno korisnici.

Foto: Kitoko Studio/Fabienne Delafraye

U Kitoko Studiju objašnjavaju kako su koristili koncept švicarskog nožića na način da u jako mali prostor smjeste mnogo funkcionalnosti.

>>Stan u Zagrebu od 140 m2: mali raj shabby chica i decoupagea

Komentara 3

US
uslomitoukrv
13:36 27.11.2014.

Totalni cool, super, ovdje se "vidi" zanat dizajnera

MX
Mister X
10:51 30.09.2018.

Mislite vi Hrvati navikli na raskoš i prostorništa veči od zatvorske čelije da je vaših 30-40-50 kvadrata premalo za život?, Je glupost u 8 kvadrata može da se smijesti najmanje 3 Hrvata da žive naravno na plan i smijenu-dogovor .vor . Kada potrošite recimo 2 x po do 8 sati sati na radnome mjestu ( na 2 rada mjesta; Jedno aktivno- na crno, drugo pasivno radno mjesto ! ) Ostaje vam 8 sti za stanovanje i-odmor i brzi sex i što treba jedan radnik više bez familije .... Naravno da se i ovo još optimirati ali sad nemam vremena a i nism plačen da sve svoje super znanje prosipam besplatno drugima , koji nemaju tako "sjanih ideja" Naravno stanujem u Kuči od 130 kvadrata + 50 m2 podruma ali uređen kao za stanovanje ##bez djece umirovljenik Njemačka##! Na tavanu mi je soba za goste u 15 godina 3 puta korištena to koristim kao atelje slikanje (amater) slušanje muzike 22 m 2 spavača soba dolje na katu ( od predviđene 2 dječije spojeno ) Jedna manja soba za Hobi ,- Yamaha klavijature PC , Muziciranje i sa slupšalicama ! Dolje kuhina dnevni i wc sve na 50 m2 Terasa 18 m2 nadkrivena staklo i vrt 300 m2 sa ribnjakom ... Ispod kuče je podrum rapoređen dolje je u sredini stol za stolni tenis i u juređaji za sport ... u jednom djelu mašine za veš. Pored kuče garaža . Meni dosta i jedino što je previše je za čistiti - pa se ćesto angažira i ćistačica ! Kada se naviknete na ovo onda vidite da se od 8 m2 da naparaviti prostor za 2 bicikla . Manite se Pariza i 8 m2

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije