LEDENA BAJKA

Napravite sami: instalacija od brezinih grana s daškom glamura

bor instalacija breza Svjetlana Todorović
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/7
20.12.2014.
u 13:30

Svima onima koji za ovaj Božić žele drukčiji bor i ukrase donosimo 'ledene' nekonvencionalne kreacije Svjetlane Todorović. Prva u nizu je 'bor' od bijelih grana muška breze. Zašto baš muške, saznajte u tekstu!

Svake godine većina nas želi unijeti u svoj blagdanski dekor promjene, no rijetko to kada i učini. Osim novca, nedostatak vremena i ideja ometaju nas u željama i nastojanjima da naš dom napokon izgleda onako kako bismo htjeli – nekonvencionalno, originalno, a istodobno efektno i s daškom glamura. No, želja vam se može ispuniti i vaš dom može zablistati u novom ruhu.

Internet i društvene mreže dobar su izvor nadahnuća, ali ako još niste pronašli svoje dekoracije iz snova, mi ćemo vam pomoći. Prava osoba kada je riječ o originalnim kreativnim rješenjima svakako je zagrebačka cvjećarica Svjetlana Todorović iz atelijera Arkadija.

Nesvakidašnje i pomalo avangardne ideje ove pejzažne arhitektice nikad ne presušuju. I dok je za adventski vijenac koji je radila za čitatelje tjednog priloga Doma i vrta inzistirala na njegovu okruglom obliku, kada su božićno drvce i dekoracije u pitanju, Svjetlana se ne drži tradicije.

Foto: Petar Glebov/PIXSELL

- Poštujem tradicijski način aranžiranja, ali uvijek sam imala potrebu napraviti pomak. Kako se mojim klijentima to sviđa, dobila sam potvrdu da samo tako nastavim – govori cvjećarica. Za naše čitatelje sada je kreirala kolekciju koja odiše modernizmom i odmakom od uobičajenog. Prva u nizu je instalacija od brezovih grana obojanih u bijelo koja nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Naročito kada padne noć i kada se stvori prava čarolija potpomognuta lampicama.

Extra savjet 1: Za bijeli 'bor' odaberite drvo muške breze jer su grane mekše i podatnije pa se instalacija lakše napravi.

Extra savjet 2: Svjetlana savjetuje da odaberete lampice koje daju meku, toplu svjetlost te da su na tankoj žici kako ne bi bile previše upadljive.

>>Originalno: božićni vijenac od starog pulovera

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije