HIT MJESTO

Najugodniji ambijent za ispijanje kave na zagrebačkoj špici

vip travel zagreb
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/14
10.08.2016.
u 15:22

Uređenje ugodnog i udobnog kafića u popularnoj Bogovićevoj ulici potpisuje poznati arhitekt Ante Vrban

Ljubitelji zagrebačke subotnje špice bore se, doslovno, za svoje mjesto u Vip Travelu. Riječ je o mjestu koje je puno više od kafića, a koje svoj sad već kultni status osim vrhunskoj usluzi i bogatom programu duguje i originalnom uređenju interijera i eksterijera.

I dok se terasa, ovih ljetnih dana stalno puna, morala uklopiti u izgled Bogovićeve ulice, interijer, koji potpisuje jedan od najcjenjenijih domaćih arhitekata Ante Vrban, priča je za sebe.

Foto: Petar Glebov/PIXSELL

Iako je već na prvu lako uočiti njegov potpis i namještaj te igru svjetla kojoj je uloga uvijek nuditi savršenu rasvjetu, ovo mjesto ima poseban štih, posebnu energiju. Velika je pažnja posvećena detaljima, i to se vidi u svakom kutku, od ulaznih vrata, koja su među ostalim otporna i na buku, preko velikih zrcala koja krase zidove, ali imaju i ulogu vizualnog povećanja prostora, odabira namještaja, ograde u koju su integrirani satovi s točnim vremenom svjetskih metropola...

Foto: Petar Glebov/PIXSELL

Naravno, i u ovom prostoru posebna je pozornost posvećena rasvjeti, optičke varke s kojima se gosti susreću nisu tu samo zbog izgleda. Riječ je o funkcionalnim rješenjima koja imaju višenamjenske uloge. Dakako, uz onu primarnu, osvjetljavanje prostora, rasvjeta ima ulogu stvaranja atmosfere i vizualnog povećanja prostora.

Kada je riječ o namještaju, išlo se na decentne i nenametljive, a ipak luksuzne komade koji se sjajno uklapaju u prostor. I dok je u donjem dijelu kafića prevladao urbani, jednostavni stil s bijelim stolcima i visokim šankovima, kat je rezerviran za intimnija druženja, a zahvaljujući udobnim kožnatim foteljama, neodoljivo podsjeća na salone u koje su se početkom 20. stoljeća gospoda povlačila na cigare i viski.

Foto: Petar Glebov/PIXSELL

Ukratko, riječ je o prostoru tijekom čijeg se uređenja mislilo na svaki pa i najsitniji detalj, koji oduševljava unutarnjim i vanjskim dijelom i koji nudi probrana pića i dobro društvo.

Uza sve to, mjesto je to na kojem ćete se pojaviti želite li vidjeti i biti viđeni. Ah, da, još jedan zanimljiv detalj vezan uz Vip Travel jest to da uvijek imaju birano svježe cvijeće, čime na sceni ostavljaju prepoznatljiv trag. Zahvaljujući i tom detalju, u ovom kafiću u središtu Zagreba osjećat ćete se kao u vlastitom dnevnom boravku.

Foto: Petar Glebov/PIXSELL

>>Zdravi obroci u moderno uređenom juice baru

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije