Oaza u centru Zagreba

Najopuštenija i najotkačenija terasa u gradu mami na uživanje

swanky monkey terasa zagreb hostel
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
1/12
17.08.2018.
u 09:18

Spoj nespojivog, industrijski otpad i moderan dizajn zaštitni su znak terase hostela “Swanky Monkey” koji nudi intimniju atmosferu jer je uvučena i dobro zaštićena od znatiželjnih pogleda

Zagreb ljeti očarava na mnogo načina, a jedan od njih koji je visoko na ljestvici svakako su zanimljive terase pogodne da na njima predahnete bilo usred vrućeg dana ili toplih večeri. Jedna od takvih očaravajućih terasa zacijelo je ona hostela “Swanky Monkey”.

Smještena u samom središtu grada, u Ilici, zahvaljujući uvučenom prostoru idealan je ambijent za bijeg od gradske vreve. Prostrana terasa osim lokacijom oduševljava i zanimljivim uređenjem. Spoj je svega i svačega, a rezultat toga je da se osjećate kao u svom dnevnom boravku. Dakle, riječ je o spoju naoko nespojivih elemenata – starih odbačenih predmeta, umjetničkih izložaka, renoviranog namještaja i novih ležaljki.

Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Tim spojem zadovoljena je osnovna misao vodilja – ležernost. No, osim zanimljivim uređenjem i detaljima, “Swanky Monkey” oduševljava i ponudom hrane i pića koja se također drži tog nekog retro štiha. Pića se poslužuju u staklenim posudicama, a hrana, iako jednostavne recepture, oduševljava koloritom, ali i pristupačnim cijenama. Dodatna je pažnja pak posvećena brojnim eventima, poput koncerata, buvljaka...

Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Posebna pažnja pri uređenju posvećena je podovima, pa tako na ovoj terasi možete birati razne “pozicije”, od “tribina” za časkanje s društvom, ležaljki na travi pa sve do klasičnih stolova na podu od starih cigli. Ako pak želite intimnost, povući ćete se u skriveni kutak, a na zidu možete ostaviti i svoju poruku.

Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Brine li vas pak sunce, možete odahnuti, terasa je smještena u debelom hladu i još je dodatno zasjenjena suncobranima i tendama tako da ni najzahtjevniji neće prigovarati.

>>Novo, modernije lice stare vile koja osvaja otkačenim lusterima

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije