U CENTRU ZAGREBA

Šarmantni 'low budget' kutak od svega 30 m2 pun dobrih ideja

kafić marlene
Foto: Marko Prpić/PIXSELL
1/29
16.12.2015.
u 08:30

Maleni lokal Marlene dokaz je kako je iz derutnog mjesta, uz minimalne zahvate i tanki budžet, moguće napraviti ugodan i topao ambijent

Iako u centru Zagreba, samozatajnost ulice Kraljice Jelene koju zahvaljuje manjoj prometnoj važnosti i mahom zgradama namijenjenim za stanovanje učinile su da se za kafić Marlene čuje u gradu putem usmene predaje. A njegova pristutnost osvježila je ovu ulicu i kvart oko bivšeg Branimirca.

Otvorenom u proljeće ove godine, kafiću koji s galerijom ima samo 30 četvornih metara i podrumom jednake površine na koji će u dogledno vrijeme biti proširen, glavna klijentela su bili susjedi, a polako se sastav gostiju širi i na ljubitelje mjesta s ugodnom i toplom atmosferom, dobrom glazbom i zanimljivljim uređenjem.

Foto: Marko Prpić/PIXSELL

A sve to, uz dodatak fine kave, domaćih odabranih vina iz zagrebačke okolice i domaćih craft piva malena Marlene ima. Maja Pleše, uz Ivanu Perišić suvlasnica kafića otkrila nam je kako je prostor 'work in progress koji još uvijek traje i nadograđujući se zanimljivim detaljima i dizajnerskim rješenjima svako malo mijenja svoj izgled.

Kako je zatečen u derutnom stanju a budžet gotovo da i nije bilo, njegov izgled je rezultat Ivanonog i Majinog truda ui kreativnih ideja, naročito Ivaninih.

Foto: Marko Prpić/PIXSELL

- Građevinski radovi su bili minimalni - skinuli smo dobar dio mramornih obloga, napravili nove stepenice i ogradu za galeriju, uveli nisko sjedenje, ali i veliku terasu koja je ljeti prava zelena oaza – objašnjava Maja Pleše. Kako bi se smanjila dominacija hladnih sivo-bijelih mramornih zidova, vlasnice su ih obložile instalacijom od knjiga koje su im donirali prijatelji.

Foto: Marko Prpić/PIXSELL

Maja je dodala i kako je namještaj prikupljen iz različitih izvora – u Ikei i još nekim dućanima, a detalji su uglanvom vlastite izrade ili sa buvljaka. Detalji, poput knjiga na mramornim zidovima ili pak ukras odnosno skulptura od listova ispisanih papira su ono što prvo zapne gostu. Nakon toga dolaze dojmovi o atmosferi, koja je za svaku pohvalu.

- Stvaranje ugodnog i toplog ambijenta je bila glavna vodilja u opremanju kafića koji je ispao eklektični spoj stilski raznovrsnih komada i detalja – kaže Maja Pleše.

Foto: Marko Prpić/PIXSELL

Opuštenoj i ugodnoj atmosferi svakako doprinose i sjedeće garniture s raznobojnim jastucima. U kafiću se svako malo odvijaju i razna događanja kao što je večernji Mali Plac na Tavanu i popodnevni tulumi na terasi.

>>Atraktivan meni Voncimera prati ništa manje zanimljiv interijer

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije