INOVACIJE

LG-jevi televizori budućnosti dostupni danas

LG
Foto: LG
1/4
27.01.2015.
u 13:14

LG je predvodnik u segmentu OLED televizora koji nude ultimativnu kvalitetu slike i profinjenu, modernu estetiku

Akronim OLED potječe od pojma organic light emitting diode, a ova je tehnologija postala pravi hit u industriji televizora zbog brojnih prednosti koje donosi. Naime, problemi poput zamućenja, distorzije i curenja boje kod OLED televizora jednostavno ne postoje. Tako OLED televizor predstavlja izvanrednu vrijednost kad je riječ o reprodukciji boja, omjeru kontrasta, prikazu detalja i kutu vidljivosti. Za razliku od LCD zaslona koji zahtijevaju pozadinsko osvjetljenje, OLED televizori generiraju vlastitu svjetlost te tako osiguravaju napredno iskustvo gledanja, neovisno o osvjetljenju prostora ili kutu gledanja. Na taj način se postiže apsolutni kontrast što se prije svega ogleda u vrhunskom prikazu tamnih nijansi.

Ovi bi inovativni televizori trebali po prodajnim rezultatima nadmašiti LCD TV-e u sljedećih nekoliko godina, a kad je riječ o pripremljenosti za eru OLED-a, među kompanijama iz segmenta potrošačke elektronike ističe se LG. Nakon što je 2009. predstavila prvi OLED televizor te prvi na svijetu 4K OLED televizor, ova kompanija nastavlja koristiti svoju stručnost na područjima tehnologije i dizajna kako bi i dalje nudila impresivne OLED modele.

Naime, kod OLED televizora svaki piksel emitira crvene, plave i zelene boje, dok LG-evi WRGB OLED televizori imaju dodatni bijeli podpiksel te tako prikazuju puno dublju crnu, živopisne boje i beskonačni omjer kontrasta. Zahvaljujući tehnologijama 4-Color Pixel i Color Refiner, LG je dodatno unaprijedio prikaz boja. Štoviše, blaga zakrivljenost novih LG-evih OLED televizora stvara jednaku udaljenost svakog dijela zaslona od očiju za iznimnu preciznost boja te jasnoću pokreta bez ikakvog zamućenja. Tako ovi LG-evi uređaji nude besprijekornu kvalitetu slike te uranjajuće iskustvo gledanja, a odlikuju se i snažnim performansama, brojnim dodatnim značajkama te vrhunskim dizajnom.

LG je ove godine predstavio i prve 4K OLED televizore koji dolaze s trenutno najboljom tehnologijom prikaza uz 33 milijuna podpiksela. Još jedno tehnološko dostignuće je LG-ev 77-inčni fleksibilni OLED televizor koji omogućava prilagodbu stupnja zakrivljenosti ovisno o broju gledatelja ili vrsti sadržaja, a tu je i novi LG-ev 55-inčni zakrivljeni OLED televizor čiji je stalak posut Swarovski kristalima. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije