INSPIRIRAJTE SE

Korak po korak: evo 3 primjera kreativnog zamatanja poklona

zvonko butula pokloni
Foto: Grgur Žućko/PIXSELL
22.12.2014.
u 09:30

Ove godine ukrasite poklone svime što se može naći u prirodi - češerima, kamenčićima, cimetom, sušenim citrusima...

Zamatanje poklona ne čini se velikom filozofijom sve dok taj posao ne moramo obaviti sami. Sve izgleda tako lako u rukama stručnjaka, papir se ne gužva, mašna se savršeno zaveže, a rezultat zna biti ljepši od samog poklona. No, kako to izvesti s lakoćom kod kuće i koga uopće upitati za kvalitetan i provjeren savjet za ovu “uradi sam” temu?

Pronašli smo za to vrhunskog stručnjaka Zvonka Butulu. To je naš florist, aranžer i dekorater koji se školovao u inozemstvu te radio za brojne prestižne klijente. Za čitatelje Doma&vrta održao je prezentaciju kreativnog zamatanja poklona na tri primjera. Otkrio je tajne profesije:

– Osnovno su pravilo urednost, odnosno čistoća. Potom, ne smiju se vidjeti tehnička pomagala poput selotejpa, no iznad svega je kreativnost i igra – ističe Zvonko Butula.

Foto: Grgur Žućko/PIXSELL

U svojoj je 20-godišnjoj karijeri dobio brojne nagrade i priznanja, osvojio je Hrvatski kup florista, nastupao na Flora Artu i brojnim drugim sajmovima cvijeća. Zamatao je poklone za najuglednije političare i ljude iz svijeta biznisa, od Billa Clintona do Ivanke Trump, te za najveće estradne zvijezde. Zna kako zamotati poklon za svaku namjenu, a predlaže i što odabrati za one božićne.

– U trendu su uvijek tradicionalne boje, zelena, crvena, zlatna, bordo, bakrena... Trenutačno su najpopularnije boje koje asociraju na zimu i snijeg poput srebrne, boje leda, plave...

Napominje i što je passé u svijetu dekoriranja.

– Celofan i krep-papir su odavno out, a in su rižin papir, platna polikard i flizelin – kaže Zvonko Butula.

Komentara 1

IK
ikonoklast
16:43 22.12.2014.

ma hebes pakiranje bitno da je od srčeka....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije