LIVING - novosti iz svijeta interijera
Naslovnica Interijeri

Korak po korak: evo 3 primjera kreativnog zamatanja poklona

Ove godine ukrasite poklone svime što se može naći u prirodi - češerima, kamenčićima, cimetom, sušenim citrusima...
22. prosinca 2014. u 09:30 1 komentara 3063 prikaza
zvonko butula pokloni
Foto: Grgur Žućko/PIXSELL

Zamatanje poklona ne čini se velikom filozofijom sve dok taj posao ne moramo obaviti sami. Sve izgleda tako lako u rukama stručnjaka, papir se ne gužva, mašna se savršeno zaveže, a rezultat zna biti ljepši od samog poklona. No, kako to izvesti s lakoćom kod kuće i koga uopće upitati za kvalitetan i provjeren savjet za ovu “uradi sam” temu?

Pronašli smo za to vrhunskog stručnjaka Zvonka Butulu. To je naš florist, aranžer i dekorater koji se školovao u inozemstvu te radio za brojne prestižne klijente. Za čitatelje Doma&vrta održao je prezentaciju kreativnog zamatanja poklona na tri primjera. Otkrio je tajne profesije:

– Osnovno su pravilo urednost, odnosno čistoća. Potom, ne smiju se vidjeti tehnička pomagala poput selotejpa, no iznad svega je kreativnost i igra – ističe Zvonko Butula.

pokloni | Autor : Grgur Žućko/PIXSELL Foto: Grgur Žućko/PIXSELL

U svojoj je 20-godišnjoj karijeri dobio brojne nagrade i priznanja, osvojio je Hrvatski kup florista, nastupao na Flora Artu i brojnim drugim sajmovima cvijeća. Zamatao je poklone za najuglednije političare i ljude iz svijeta biznisa, od Billa Clintona do Ivanke Trump, te za najveće estradne zvijezde. Zna kako zamotati poklon za svaku namjenu, a predlaže i što odabrati za one božićne.

– U trendu su uvijek tradicionalne boje, zelena, crvena, zlatna, bordo, bakrena... Trenutačno su najpopularnije boje koje asociraju na zimu i snijeg poput srebrne, boje leda, plave...

Napominje i što je passé u svijetu dekoriranja.

– Celofan i krep-papir su odavno out, a in su rižin papir, platna polikard i flizelin – kaže Zvonko Butula.