Naslovnica Interijeri

Kad ste zadnji put očistili svoj madrac? Učinite to!

Nije to veliki posao, a dat će ugodan svježine u krevetu
11. studenoga 2014. u 15:45 0 komentara 1073 prikaza
madrac krevet
Foto: Thinkstock

S obzirom da u krevetu prosječno provedemo 8 sati dnevno, važno je na čemu spavamo. Tu je, uz podnice, vrlo bitan i kvalitetan madrac. A i njega treba s vremena na vrijeme provjetritii, osvježiti, i očistiti.

Tako je dobro madrac barem jednom godišnje iznjeti na terasu ili balkon. To treba učiniti za toplog i suhog dana, ali nije ga dobro izlagati jakom suncu. Madrac ne treba klofati, jer se tako može oštetiti. S vrremena na vrijeme dobro ga je usisati ili lagano iščetkati ne odveć oštrom četkom. Nikako ne koristite kemijska sredstva za čišćenje.

madrac krevet | Autor : Thinkstock Foto: Thinkstock

Kad stavite na krevet čistu posteljinu, možete pod jastuk staviti vatine loptice s omiljenim eteričnim uljem. S vremena na vrijeme treba pregledati podnice, jer samo dobro podešena i podnica pruža ugodu i osigurava dugotrajnost madraca.

Imate li madrac sa dva lica, ne zaboravite ga okrenuti - ljeti da vas hladi, a zimi grije. Ima li vaš madrac navlaku, možete je oprati, ali držeći se uputa proizvođača ili odnijeti na kemijsko čišćenje. Očišćena navlaka mora biti potpuno suha. Ako se po madracu prolije tekućina, dobro ga isušite.

>>Jastuk inspiriran nojem oduševit će studente i poslovne ljude

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.