LIVING - novosti iz svijeta interijera
Naslovnica Interijeri

Kad ste zadnji put očistili svoj madrac? Učinite to!

Nije to veliki posao, a dat će ugodan svježine u krevetu
11. studenoga 2014. u 15:45 1 komentara 1081 prikaza
madrac krevet
Foto: Thinkstock

S obzirom da u krevetu prosječno provedemo 8 sati dnevno, važno je na čemu spavamo. Tu je, uz podnice, vrlo bitan i kvalitetan madrac. A i njega treba s vremena na vrijeme provjetritii, osvježiti, i očistiti.

Tako je dobro madrac barem jednom godišnje iznjeti na terasu ili balkon. To treba učiniti za toplog i suhog dana, ali nije ga dobro izlagati jakom suncu. Madrac ne treba klofati, jer se tako može oštetiti. S vrremena na vrijeme dobro ga je usisati ili lagano iščetkati ne odveć oštrom četkom. Nikako ne koristite kemijska sredstva za čišćenje.

madrac krevet | Autor : Thinkstock Foto: Thinkstock

Kad stavite na krevet čistu posteljinu, možete pod jastuk staviti vatine loptice s omiljenim eteričnim uljem. S vremena na vrijeme treba pregledati podnice, jer samo dobro podešena i podnica pruža ugodu i osigurava dugotrajnost madraca.

Imate li madrac sa dva lica, ne zaboravite ga okrenuti - ljeti da vas hladi, a zimi grije. Ima li vaš madrac navlaku, možete je oprati, ali držeći se uputa proizvođača ili odnijeti na kemijsko čišćenje. Očišćena navlaka mora biti potpuno suha. Ako se po madracu prolije tekućina, dobro ga isušite.

>>Jastuk inspiriran nojem oduševit će studente i poslovne ljude

  • Avatar cleandreams
    cleandreams:

    POTEMA je jedino dokazano i od njemačkog instituta certificirano riješenje za antibakterijsko dubinsko čišćenje madraca. CLEAN DREAMS (obrt za čišćenje madraca) čisti sve madrace od grinja i svih čestica koje se nalaze u njemu i to u vašem domu, i ... prikaži još! madrac se može odmah koristiti.