BOGAT OPUS

Izložba autora 'srebrnih gradova' u Zapruđu, Remetincu i na Borongaju

arhitekt Bogdan Budimirov
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
1/3
30.01.2015.
u 15:15

U galeriji Hrvatskog dizajnerskog društva (HDD-a) u tijeku je izložba koja nudi uvid u najbitnije projekte našeg poznatog arhitekta i dizajnera Bogdana Budimirova

U galeriji HDD galeriji u Zagrebu u tijeku je izložba poznatog hrvatskog arhitekta Bogdana Budimirova, dobitnika Nagrade Hrvatskog dizajnerskog društva za životno dijelo 2014. godine.

Koncept izložbe oslanja se na knjigu 'Bogdan Budimirov: U prvom licu', koju je priredio Vladimir Mattioni i predstavlja uvid u rad ovog uglednog arhitekta. Jedan segment izložbe posvećen je projektantskim metodologijama koje Budimirov istraživao kroz arhitektonske i dizajnerske radove, dok drugi prikazuje prikupljene ključne originalne predmete produkt dizajna i radne makete.

Foto: HDD Galerija
Foto: arhiv HDD-a

Ono što je zasigurno obilježilo rad ovoga arhiteka su stambene 'srebrne' zgrade popularno zvane limenke u zagrebačkim naseljima Zapruđe, Borongaj i Remetinec, inovativnim crtaćim stolom Maya, a nekolicina njegovih proizvoda zaštićena je domaćim i inozemnim patentima.

Struka ga smatra pionirom montažne gradnje u nas, u kojoj se okušao i u Njemačkoj, gdje je neko vrijeme i živio. Tamo je projektirao zgradu sajma u Nurnbergu, aerodrom u Munchenu, sjedište SDP-a u Bonnu... Po povratku u Zagreb posvetio se produkt dizajnu - uredskom namještaju i uređajima za foto studija.

Foto: HDD Galerija

Crtaći stol Moya

Izložba ostaje otvorena do 7. veljače, a radove uglednog arhitekta možete pogledati od ponedjeljka do petka od 10 do 20 sati, a subotom od 10 do 15 sati.

>>Otkrijte što ima novoga u svijetu domaćeg dizajna

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije