DIVAN OBITELJSKI DOM

Industrijski loft s daškom gotičkog štiha

stan
Foto: City Home Collective
1/18
09.02.2016.
u 15:00

Interijer obiluje tamnim nijansama i 'teškim' materijalima, ali je izrazito ugodan i opuštajuć

Boje, oblici i teksture savršeno se nadopunjuju u ovom loftu industrijskog stila koji čini dom američke obitelji u Salt Lake Cityju. Kada su kupili stan u zgradi iz 1925. godine, odmah su znali da ga preuređenjem žele vratiti njegovim industrijskim korijenima. Dizajneri iz City Home Collective studija imali su samo taj zadatak - da interijeru vrate grubost i jednostavnu ljepotu iz njegove originalne forme iz prve polovice 20. stoljeća.

Sva magija je bila, tvrde dizajneri, u pomnom biranju i slaganju materijala. U starim kabinetima od trešnjinog drveta, tamnim bojama, metalnim površinama obojenim u tamne nijanse..., a sve to bilo je dozvoljeno zahvaljujući velikim prozorima kroz koje prodire obilje svjetlosti.

Foto: City Home Collective

Usto, zidovi su mahom bijeli što prostor čini prirodnijim, ugodnijim i opuštajućim. Naravno, gdje je bilo moguće zadržala se, odnosno, izložila cigla i to barem malo u svakoj prostoriji doma.

Foto: City Home Collective

Najljepše svakako izgleda u kuhinji gdje savršeno paše uz dodatke od nehrđajućeg čelika i drvene barske stolice premazane sjajnim premazom i mramornu radnu površinu.

Foto: City Home Collective

Posebno se ističe kupaonica, uređena gotičko-industrijski, s raskošnim lusterom iznad crne matirane kade, koja je protuteža elementima u boji bjelokosti. Također, detalji koji plijene pozornost su tepisi, zidne tapete i ostali zidni oblozi, zanimljive slike, jastučići...

Foto: City Home Collective

Mjesta za najveće uživanje su svakako udoban dnevni boravak s elegantno ukomponiranim kaminom te prostrana terasa/okućnica.

Foto: City Home Collective

>>Moderna kuća na brijegu krije i vrlo neobičan detalj

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije