PRIZNANJE

Hrvatski brend Prostoria dobio cijenjene međunarodne nagrade

Prostoria
Prostoria
11.11.2014.
u 13:37

Prostoria je dobila nagradu za svoje proizvode Polygon i Up-lift

Hrvatski dizajneri, odnosno proizvođači namještaja, brend Prostoria, osvojio je uglednu međunarodnu stručnu nagradu German Design AwardU kategoriji Home and Decoration prostoria je dobila dva priznanja:

Polygon - Excellent Product Design 2015 Winner
Up-lift - Excellent Product Design 2015 Special Mention

- Polygon je izvanredna fotelja, nastala iz modernističke tipologije sjedišta skromnih dimenzija. Ispunjava funkcionalne parametre ali svojom kompaktnom veličinom ne uzurpira prostor. Svaka promjena u perspektivi transformira trokutaste forme koji definiraju bočni pogled na fotelju u heksagone ili druge kompleksne poligone. Interesantan koncept, koji se suptilno poigrava percepcijom i nikad ne postaje monoton -  poručili su iz žirija. 

Cilj German Design Award-a je prepoznati, predstaviti i odati priznanje jedinstvenim dizajnerskim trendovima koji podižu razinu dizajnerske scene. Vrhunska internacionalna nagrada dodjeljuje se visokokvalitetnim proizvodima i projektima iz produkt dizajna i grafičkog dizajna. Osim žirija glasuju i svi zaljubljenici u dizajn. 

Kao industrijsko natjecanje za industriju koja naglašava veliku stručnost u oblikovanju sudionika, nagrada ima izvrstan javni imidž. Razlog je i ugled organizatora, Njemačkog Vijeća za dizajn, koji zastupa i podupire njemačku industriju dizajna sa svojim iskustvom u svim pitanjima koja se odnose na dizajn već 60 godina.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije