LIVING - novosti iz svijeta interijera
Naslovnica Interijeri

Francuski šarm u centru Zagreba

U sjajno uređenom baru u centru Zagreba mlada ekonomistica i zaljubljenica u kuhanje Mia Salman nudi slane i slatke zalogaje
26. veljače 2016. u 11:28 0 komentara 1922 prikaza
meet mia
Foto: Marita Bonačić i Zoran Zanze
Pogledajte galeriju 1/20

U Hrvatskoj se posljednjih godina otvaraju originalne slastičarnice od kojih svaka ima svoju netipičnu priču, a ona se ne odnosi samo na ponudu, nego i na njezine vlasnike te cjelokupni koncept koji pomiče granice i nastoji biti drugačiji.

Mia Salman i njezin Meet Mia bar pravi je primjer toga. Diplomirana ekonomistica u centru Zagreba, u Vlaškoj 43, otvorila je nedavno mjesto u kojem ćete kušati slastice, ali i slane zalogaje, pa se nazivu Meet Mia dodalo još i – brunch and cake bar. Sve ovo rezultat je vlasničine ljubavi prema kuhanju koja se intenzivirala za vrijeme jedne studentske razmjene u Francuskoj. Mia Salman zaljubila se u tamošnja mjesta sa širokim izborom finih kolača, ali i slanih jela poput sendviča.

meet mia | Autor : Marita Bonačić i Zoran Zanze Foto: Marita Bonačić i Zoran Zanze

Nakon toga 24-godišnjoj Zagrepčanki postalo je jasno da kuhanje nije samo običan hobi te je upisala kulinarski institut Kul-In i počela u svojoj glavi razrađivati priču o mjestu gdje će realizirati sve svoje ideje. Da to i ostvari pomogle su joj dizajnerice Marita Bonačić i Negra Nigoević, koje su osmislile i cijeli branding slastičarnice - od imena, vizuala, packaginga i uređenja kompletnog interijera, dok je Mia kreirala recepture za sve slastice - čokoladne praline, kolače, prhke pite i ukusne torte.

meet mia | Autor : Marita Bonačić i Zoran Zanze Foto: Marita Bonačić i Zoran Zanze

- Bajkovit motiv 'djevojčice s kolačima' te finoća izrade francuskih slastičarni s početka 20-ih godina prošlog stoljeća poslužili su nam kao inspiracija za identitet branda', kaže nam Marita Bonačić. Umirujuće nijanse plave boje koje dominiraju interijerom također imaju svoju priču – parafrazirajući elemente 'Alise u zemlji čudesa' (ovdje je Mia ta djevojčica koju upoznajete u njezinoj zemlji čudesa tj. slastica koje sama osmišljava), nametnula se plava boja Alisine haljine koja je postala ujedno i glavna boja branda.

meet mia | Autor : Marita Bonačić i Zoran Zanze Foto: Marita Bonačić i Zoran Zanze

- Prostor je u potpunosti podređen brandu i interpretaciji postavljenog koncepta – ističu dizajnerice. To se vidi na svakom koraku - od svjetlećeg natpisa Hey, preko osnove rasvjete interijera – mliječnih okruglih žarulja montiranih izravno u strop, koje su postale lajt motiv pa sve do predimenzioniranih filc lustera i bakrenih svjećnjaka ili pak tapeciranom namještaju u plavim i sivim tonovima – stolcima i klupama.

meet mia | Autor : Marita Bonačić i Zoran Zanze Foto: Marita Bonačić i Zoran Zanze

Retro priči pridružuju se i stolovi koji slijede, kako su nam otkrile dizajnerice, kružne forme i tipologiju namještaja 50-ih godina prošlog stoljeća oblikovno uparujući i tapecirane stolce. Visok i niske sjedalice te kfitsne klupe za sjedenje rađene su od triju materijala - kombinacija su drveta u sivim i bež tonovima, bakra te plavog i sivog tekstila i različitim nijansama kojima su presvučeni pojedini komadi.

>>Mjesto na kojem ćete poželjeti ostati i nakon što ste popili kavu

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.