28.01.2024. u 07:00

Izgrađena 1770. godine, impozantna zgrada prvotno je korištena kao arsenal danskih vojnih snaga i bila je pod vojnom upravom sve do 2019. godine, kada je Ferm LIVING započeo potpunu i pažljivu obnovu svih 1900 m² zgrade

Za vrijeme boravka u Kopenhagenu, posjetila sam Home of Ferm LIVING. To je showroom poznatog danskog brenda koji je otvoren u lipnju 2020. godine u srcu Kopenhagena.

Foto: Lidija Tomas Matijević

Ferm LIVING je poznati danski brend koji je specijaliziran za dizajn interijera i dekoraciju. Osnovala ga je Trine Andersen 2006. godine. Početak brenda datira iz trenutka kada Trine Andersen nije mogla pronaći tapete za svoj dom te je odlučila dizajnirati ih sama. Ferm LIVING dizajnira prekrasno oblikovane interijere s naglaskom na održivost.

Foto: Lidija Tomas Matijević


Njihov dizajn je autentičan, minimalistički, nježan ali s jasnom funkcionalnošću. Koriste prekrasne teksture i duboke boje te ih kombiniraju s avangardnim oblicima, uzorcima i detaljima.  Uživala sam u razgledavanju grada, pa tako i zgrade u kojoj je smješten ovaj showroom.

Foto: Lidija Tomas Matijević

Izgrađena 1770. godine, impozantna zgrada prvotno je korištena kao arsenal danskih vojnih snaga i bila je pod vojnom upravom sve do 2019. godine, kada je Ferm LIVING započeo potpunu i pažljivu obnovu svih 1900 m² zgrade. 

Foto: Lidija Tomas Matijević

Zgrada je smještena između slikovitih kanala i četvrti Christiania, u blizini se nalazi i poznati kompleks stambenih zgrada Krøyers Plads. Toliko se ulaže u obnovu i prenamjenu starih zgrada i prostora u cijelom gradu, i to bih voljela vidjeti i kod nas. Maloprodajni prostor od 450 m² smješten je u prizemlju, a na gornjem katu su smješteni uredi.

Foto: Lidija Tomas Matijević

Interijer je stvarno predivan, mnogo karaktera zahvaljujući izloženim gredama i kamenim zidovima. Njihova vizija bila je stvoriti prostor u kojem se kupci mogu osjećati udobno, kao da su kod nekoga doma, a ne u dućanu, i u tome su uspjeli.

Predivno je vidjeti Ferm LIVING-ov asortiman predstavljen na ovaj način, ulazimo u njihov svijet, vidimo i doživljavamo proizvode na novi način.

Foto: Lidija Tomas Matijević

Ferm Living nudi kolekcije namještaja, rasvjete i dekoracija, pa čak i knjige i biljke. Prije svega pola godine napravili su i kafić unutar showrooma u kojemu sam popila prefinu kavu i ugrijala se, te u miru razgledala prostor. Svakako ga stavite na svoj popis must-see mjesta sljedeći put kad budete u Danskoj!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije