Dobre ideje

Evo kako možete spasiti budžet i urediti svoju kuhinju

Foto: Envato
1/2
21.09.2023.
u 13:16

Za kuhinju se često kaže da je centar svakog doma, mjesto okupljanja cijele obitelji. Upravo se prilikom uređenja puno pažnje posvećuje samom uređenju koji nije nimalo jeftin projekt. Svatko od nas ima svoju ideju kako bi prostor trebao izgledati, svoju viziju ''kuhinje iz snova'' koja će zadovoljiti naše svakodnevne potrebe.

Cijena dakako ovisi o veličini, materijalima, brendu i našim individualnim željama – no i za to postoji rješenje. Svoj budžet možete spasiti kupnjom „preloved“, odnosno rabljene kuhinje koje su cijenom znatno prihvatljivije, no i dalje možete stvoriti kuhinju svojih snova. Rabljene kuhinje mogu biti jednako ''wow'' i moderne, i da u njima imate aparate brojnih poznatih brendova. 

Pri kupnji takve kuhinje važno je obratiti pozornost na nekoliko ključnih detalja poput onog hoće li se uklopiti u vaš trenutni prostor i raspored prostorije. Važno je da razumijete prostor u kojem radite i točno odredite na kojim mjestima vam se nalaze vrata, prozori, ali i sami kućanski uređaji. Također, važno je da znate visine stropova i udaljenost kako biste kupili elemente ispravne veličine. 

Foto: Envato

Kupovina kuhinje skupa je investicija stoga je važno da prije odabira dogovorite pregled, a ako je ne možete razgledati uživo, odaberite oglase koji imaju što je više moguće fotografija kako biste mogli vidjeti elemente iz svih kutova. Važno je da su ormarići u što boljem stanju kako ne biste imali dodatne troškove.

Rabljena kuhinja ne znači da trošite novac na nešto čemu je odavno istekao rok upotrebe ili da je dizajn zastario budući da se u posljednjih nekoliko godina domaćinstva odlučuju za sve češću promjenu interijera i namještaja, pa tako i kuhinja.

Još jedna važna stavka, koju nikako ne smijte zaboraviti, jest demontaža, stoga je važno da pronađete profesionalca koji će vam olakšati posao. Primjerice, odlučite li se za kamenu radnu ploču. Da vodite računa da se ne mogu transportirati u polegnutom položaju jer će se slomiti pa prilikom premještanja moraju ostati u okomitom položaju.

Osim same demontaže i montaže kuhinje, prije same kupovine trebate razmisliti i o dostavi. Kuhinje su često veoma teške, proces pomicanja elementa zahtjevan je posao pa je važno da potražite savjet i pomoć stručnjaka kako biste izbjegli štetu na kuhinji.

Isplati li se onda investirati u „preloved kuhinju“? Odgovor je – da! Iako ćete možda investirati malo više vremena na istraživanje i pregledavanje svih detalja, možete znatno uštedjeti, a ako pak volite ''uradi sam'' projekte, kuhinju možete urediti po svojoj mjeri.Još jedna važna stavka kada su u pitanju rabljene kuhinje, recikliranje je i smanjenje gomilanja otpada.

Uz malo istraživanja i kreativnosti iz udobnosti vlastita doma, u samo par klikova, možete urediti svoju kuhinju iz snova koja će postati vaša oaza, mjesto gdje ćete uživati u spravljanju ukusnih obroka ili pak jutarnje kave prije svakodnevnih obaveza. Svatko od nas ima ideju kako izgleda njegova kuhinja iz snova, a vaša se možda skriva u našem najvećem oglasniku, Njuškalu koji nudi sve što vam treba da ova prostorija postane centar vašeg doma.

Sadržaj nastao u suradnji s Njuškalom.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije